Friday, May 12, 2006

Τι κάνετε εκεί κύριε?

Το περιστατικό συνέβη πέρυσι. Καλοκαίρι, μεσημέρι, παραλία που λέει και η Κατερίνα Μουτσάτσου. Στην Ποσειδώνος 10 λεπτά πριν την πλατεία της Γλυφάδας (με την εκκλησία που μοιάζει με τούρτα). Πήγαινα στην στάση του λεωφορείου που είναι λίγο παρακάτω απο το σημείο του περιστατικού.

Εκεί υπάρχει ένα βενζινάδικο και δίπλα μια απο τις παλαιότερες πολυκατοικίες της περιοχής. Αλλα τι πολυκατοικία? Με 2 στρέματα γκαζόν, πισίνα και 3 κηπουρούς να φροντίζουν τον κήπο μέρα - νύχτα και κεραμοσκεπή. Τα μπαλκόνια είναι κάπως κυκλικά πράγμα που ήταν μεγάλη καινοτομία για την εποχή της.

Σε κάποια φάση ένας ελληναράς ταξιτζής προφανώς αφού φουλάρισε το ντεπόζιτο κι έκανε τσιγαράκι είπε να ανακουφιστεί. Πήγε λοιπόν στο φρεσκοκουρεμένο γκαζόν, γύρισε την πλάτη του στο δρόμο, πλησίασε κάπως τον μαντρότοιχο (χτισμένο με πέτρα Α' ποιότητας, παρακαλώ) και άρχισε να ... ποτίζει. Και όταν λέμε δρόμο εννοούμε την Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας. Και η κίνηση απο πίσω του φίσκα. Να τα λεωφορεία, τα ταξί και το Ι.Χ. Τώρα γιατί δεν πήγε στο βενζινάδικο ο χριστιανός δεν ξέρω. Μάλλον θα σιχάθηκε. Ενώ στο γκαζόν είναι αλλιώς ... Πιο βουκολικά. Και δεν ήταν 800 χρονών γερόντι να πεις δεν κρατήθηκε, πενηντάρης ήταν.

Εκείνη την ώρα ανοίγει η πόρτα του γκαράζ και βγαίνει κόκκινο σπορ cabrio, απο εκείνα που βλέπουμε σε διαφημήσεις, με την κουκούλα κατεβασμένη και έναν κύριο κουστουμαρισμένο με μαύρα γυαλιά. Σταματάει πάνω στο διάδρομο του γκαράζ και περιμένει να σταματήσει λίγο η κίνηση για να βγει στην Ποσειδώνος. Κοιτάζει ο οδηγός δεξιά και βλέπει τον άλλο με την μαλαπέρδα απ'εξω, και ακολουθεί το αμίμητο:

- Τι κάνετε εκεί κύριε? Κατουράτε το γκαζόν?

Τι έγινε μετά δεν ξέρω γιατί ήρθε το λεωφορείο και έφυγα.

No comments:

Post a Comment