Tuesday, May 09, 2006

Μετωπική επίθεση στο Χριστιανισμό

Τα ανωδυνα ημερολογια: Μετωπική επίθεση στο Χριστιανισμό..

TO POST ... με τα γράμματα κεφαλαία. Το παραθέτω αυτούσιο παρακάτω:

Οι Σταυροφόροι ξαναπιάνουν τα σπαθιά τους, τους κεφαλοθραύστες και τα απελατίκια τους. Τα άλογα χλιμιντράνε ανυπόμονα. Οι ιπποκόμοι καθαρίζουν το τρίχωμά τους και τα ταϊζουν κριθάρι και βρώμη. Οι πυργοδέσποινες φυσάνε τις μύξες της συγκίνησής τους στα μεταξωτά μαντηλάκια τους. Και οι καλόγεροι βγάζουν πύρινους λόγους πίστης. Γεμίσαμε Σαβοναρόλες πάλι. Που προτρέπουν το ποίμνιό τους (τι σωστή λέξη, τι κατάλληλος χαρακτηρισμός, Δία μου) να μην πάνε να δούνε τον Κώδικα ΝταΒίντσι γιατί είναι αιρετικό, βλάσφημο και έργο του Σατανά. Αλήθεια, αν κάνεις μερικούς απλούς μαθηματικούς μετασχηματισμούς στο όνομα Dan Brown , το αποτέλεσμα είναι Eimai doulos toy Satana kai ta bradua toy ftiaxnw kakao . Θα σκάσουνε τα κατηχητικά και οι πορωμένοι έξω από τους σινεμάδες με πανώ και θα διαμαρτύρονται για την πίστη τους που την κλονίζει ένα έργο. Που λέει τι; Οτι ο Χριστούλης , εκτός από Θεός ήταν και Άνθρωπος και ως άνθρωπος μπορούσε να νοιώθει ανθρώπινα πάθη, ανθρώπινους πόνους και ανθρώπινα συναισθήματα, και έκανε και κάτι παιδάκια με την Μαρία τη Μαγδαληνή που ήταν πόρνη.

Επίθεση λέει στην Εκκλησία, στην Πίστη, στον Χριστό, στο Θεό και στον Άγιο Σουλπίκιο. Και στο Opus Dei. Ναι αυτούς τους απλούς, καθημερινούς πιστούς που νομίζουν πως ζούν στο Μεσαίωνα και αυτομαστιγώνονται ακόμα. Και που αν μπορούσαν θα έβαζαν σε πλατείες ξυλαράκια και προσανάμματα να ψήσουν κανάν αιρετικό, αλλά φεύ! Δυστυχώς η ανθρωπότης ξεπέρασε την Ιερά Εξέταση και τον κύριο Τορκεμάδα, και πλέον δεν καίμε κανέναν, ούτε καν αυτόν τον αιρετικό τον Χώκινγκ που πάει ο καθήκης να εξηγήσει πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και να μας διαλύσει το μαγαζί.

Άμα ήταν έτσι οι επιθέσεις, καήκαμε αδέρφια μου. Άμα ένα βιβλίο, μια ταινία μπορούσαν να γκρεμίσουν αυτό το δισχιλιόχρονο οικοδόμημα που έχει χτιστεί με αίμα,βία, καταπίεση, δεισιδαιμονία και που έχει πλέον αφάνταστη εξουσία, ε τότε τι να πω, μπράβο του. Και ειδικά αν πρόκειται για ένα καθαρά φανταστικό βιβλίο και ταινία. Που να είχε γίνει και ταινία το "Ο άνθρωπος που έγινε Θεός" του Gerard Messadie -για την ορθογραφία του ονόματος δεν βάζω το χέρι στη φωτιά. Βασικά για τίποτα δεν βάζω το χέρι στη φωτιά, εκτός από το να βγάλω τα παϊδια-. Αυτό ρε κακομοιρέοι θα σας γκρεμίσει τη Θρησκεία; Εδώ δεν τη γκρέμισε ο Δαρβίνος, Ο Αϊνστάϊν, ο Πλάνκ, ο Μπόρ, ο Χώκινγκ. Ο Μπράουν θα τη γκρεμίσει, με ένα παραμυθάκι;

Θα μου πείτε ναι, παραμυθάκι παραμυθάκι, αλλά αυτά που λέει για Χριστούς, Μαγδαληνές, παιδιά κλπ ε δεν θα μπορούσαν να έχουν βάση; Εμένα ρωτάτε; Ναι φυσικά και θα μπορούσαν να έχουν βάση. Μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Αυτά με την οργάνωση, τον Νταβίντσι, τους Ναϊτες κλπ κλπ κλπ, αυτά είναι τελείως μυθιστορηματικά και παραμυθάκι κλπ.

Αλλά τα υπόλοιπα, περί Χριστού, ε.. όλο και κάτι θα έχει ακούσει για τα γνωστικά Ευαγγέλια ο Δάνος ο Καφές. Ναι ναι αυτά που άρον άρον απαγορέψανε και καταδικάσανε ως αιρετικά το παπαδαριό με κάτι Οικουμενικές Συνόδους. Και όσο και αν σκίζονται οι φανατικοί χριστιανοί και ωρύονται πως αυτά τα Ευαγγέλια που έχουμε τώρα είναι τα σωστά και τα άλλα λένε μαλακίες, εγώ έχω να πω πως το Ευαγγέλιο του Θωμά δεν λέει καθόλου μαλακίες όσον αφορά καθαρά την Πίστη, το Χριστό και το Θεό, αλλά λέει "μαλακίες" όσον αφορά την Εκκλησία ως Οργάνωση και κερδοφόρο επιχείρηση, και για αυτό το κάψανε. Μαζί με άλλα, που βιάστηκαν να τα ορισουν ως "ψευδεπίγραφα", "πλαστά", "αιρετικά" κλπ κλπ. Για τα περισσότερα από αυτά η απλή αλήθεια ήταν πως τους καίγανε τη γούνα και δεν τους συμφέρανε. (Π.χ καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί δεν τους συνέφερε το Ευαγγέλιο του Θωμά που ο Χριστός φερόταν να λέει "Δεν χρειάζεσαι οίκημα να με πιστέψεις. Σπάσε ένα ξύλο και είμαι εκεί. Αναποδογύρισε μια πέτρα και θα με βρείς από κάτω. Κοίτα τον ουρανό και πάλι θα με βρείς" )

Αλλά ο κώδικας Νταβίντσι ρε επίθεση στην Εκκλησία; Ναι φαντάζομαι πως αν είσαι αρκετά κοντόφθαλμος, ηλίθιος και εντελώς μα εντελώς παπάς, μπορείς να το εκλάβεις έτσι.

Πρώτον, αν αντιδράσεις με τον τρόπο που αντιδρούν τώρα, κάνεις τον κόσμο να ψιλιαστεί πως δεν πρόκειται για μια απλή ταινία εντελώς μα εντελώς ψεύτικη, αλλά για κάτι που κρύβει ενδεχομένως μια αλήθεια. Και εσύ θες να την κρύψεις..

Δεύτερον, οι πιστοί σου, ό,τι και να γίνει, όσες επιθέσεις (πραγματικές, όχι τέτοιες) και αν γίνουν, θα παραμείνουν πιστοί. Τελεία και Παύλα. Ακόμα και αν ανακαλυφτεί το λείψανο του Χριστού σε κάποιον τάφο και αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ήταν αυτός, οι πιστοί θα το γράψουν στα καλαμπαλίκια τους και θα συνεχίσουν να πιστεύουν. Γιατί η Πίστη δεν βασίζεται πλέον σε αποδείξεις, ούτε σε σημάδια από καρφιά, αλλά σε μια συλλογική συνείδηση που είναι σχεδόν γενετικό φαινόμενο και έχει προκύψει μετά από 2 χιλιετίες καταπίεσης, δεισιδαιμονίας εκφοβισμού και υποσχέσεων για Παραδείσους και Εδέμ.

Βέβαια το πρόβλημα το δικό μου είνα οτι καταλαβαίνεις πως εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια αποκρύπτεις σκόπιμα το ανθρώπινο μέρος της θεανθρώπινης υπόστασης του Χριστού, και ότι κάποια στιγμή θα αρχίσει να το ψιλιάζεται περισσότερος κόσμος από ό,τι τώρα και μπορεί να έχεις πρόβλημα.

Κύριοι, χάσαμε την ανθρωπιά του Ιησού. Τι άνθρωπος ήταν αν δεν ερωτεύτηκε ρε; Υπάρχει πιo ανθρώπινο συναίσθημα; Τι άνθρωπος ήταν αν δεν αρρώστησε; Αν δεν ΓΕΛΑΣΕ ποτέ του; (μη γελάτε, κάποτε καίγαν κόσμο αν υποννοούσε πως ο Χριστός γέλαγε). Τι άνθρωπος ήταν αν δεν φοβήθηκε, αν δεν έκλαψε; Βέβαια αυτά τα παρουσιάζουν, εκεί, στα Πάθη. Τα άλλα γιατί αποκρύπτονται; Γιατί αφαιρούν τη μισή ανθρωπιά του Θεανθρώπου στερώντας του το υπέρτατο συναίσθημα του Έρωτα πχ; Γιατί είναι μια υπερφίαλη και αλαζονική ράτσα ανθρώπων που λατρεύουν το θάνατο και μισούν τον έρωτα. Και η ερωτική στέρηση (για να το πω και ευγενικά) σε συνδυασμό με άσβεστη επιθυμία, τους έχει σμπαραλιάσει το νευρικό σύστημα. Για αυτό τα κάνουν όλα μετά τις 2 και μετά πάνε και μαστιγώνονται. Α και που στε, παπάδες... Όντως τον τράγο τον κάνατε σύμβολο του σατανά γιατί δεν γουστάρατε το ότι συμβόλιζε την αναπαραγωγή, την επιθυμία, και όλα αυτά που όλοι νοιώθουμε και νοιώθετε, αλλά εσείς τα μισείτε, σε αντίθεση με το Δημιουργό σας, που άμα δεν είχε σημαντικότερα πράγματα να κάνει,θα σας είχε τσαταλιάσει στη σφαλιάρα. Ετοιμάστε τα πλακάτ, τα πανά, τις ντουντούκες. Εγώ θα πάω στην πρεμιέρα, και έτσι και έχουν μαζευτεί τα χριστιανόπουλα, απ όξω, θα με δείτε στις ειδήσεις!!!


1 > Έχει δίκιο

2 > Έχει πλάκα

3 > Συμφωνώ απόλυτα

4 > Ζηλέυω που δεν το έγραψα εγώ

Κανονικά εγώ την βραδυά της πρεμιέρας θα βλέπω Eurovision αλλά αν είναι να πέσει ξύλο είμαι μέσα. Πείτε μου που και πότε να πάω να "κάνω δηλώσεις"

Ε, ρε γλέντια.

Να προσθέσω εδώ το απόφθεγμα του Λασκαράτου:


"Ο Θεός έφτιαξε την εκκλησία και ο διάολος τους παπάδες"

1 comment:

  1. Σωστό...

    Έχει πλάκα: Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, ακούω τον θεολόγο Μουστάκη στην τηλεόραση να λέει ότι "όλα αυτά [εννοεί τον Κώδικα Ντα Βίντσι κ.ά.] είναι κατασκευάσματα των σιωνιστών".

    Πολύ γέλιο...

    ReplyDelete