Monday, June 12, 2006

Μια τεράστια χωματερή ιδεών

Τα μυστικά του Κόλπου: Μια τεράστια χωματερή ιδεών

Μάλλον έχει γίνει κάποιο λάθος. Ας εξηγήσει κάποιος σε όλους αυτούς τους "ειδήμονες" πως όποιος ξεκινάει να γράφει ένα blog δεν σημαίνει απαραιτήτως οτι διαθέτει την πένα του Χέμινγουεη και δεν φιλοδοξεί να γράψει το best seller της χρονιάς. Γράφει αυτά που τον ενδιαφέρουν.

Υπάρχει κανένας νόμος που να λέει πως μόνο οι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου έχουν το δικαίωμα να bloggaroun? Και εαν είναι κομμώτριες και γράφουν κείμενα που ενδιαφέρουν άλλες κομμώτριες και δεν είναι του "επιπέδου" των εφημερίδων, ποιός έχει το δικαίωμα να τις προσβάλει και να χαρακτηρίσει τον κόπο τους σκουπίδι? Στο κάτω - κάτω της γραφής δεν μας ζήτησαν και τίποτα. Επιλογή μας είναι αν θα επισκεφτούμε τις σελίδες τους ή όχι.

Το δικό μου blog εκτός απο μερικές κριτικές ιστοσελίδων που είναι κατ'εξοχήν δικές μου, περιλαμβάνει άρθρα και κείμενα που έγραψαν άλοι, καλύτεροι απο μένα. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει βιβλίο και είμαι η πρώτη που θα παραδεχτώ πως δεν διαθέτει κείμενα "διαμάντια". Μπορεί να μην είναι προτότυπα ή επαναστατικά αλλά δεν είναι και για πέταμα. Αυτά τα posts ήταν κείμενα ή πληροφορίες που με ενδιαφέρουν και μπορεί το blog μου να μην ενδιαφέρει πολλούς (φαίνεται απο την χαμηλή επισκεψημότητα) αλλά ικανοποιούν έναν αναγνώστη: εμένα.

Τα ελληνικά blogs δεν είναι επανάσταση ιδεών με τον τρόπο που θεωρεί ο συγγραφέας του άρθρου. Είναι όμως επαναστατικά ως προς το μέσον - δεν υπήρχε παλαιότερα. Είναι επαναστατικά ως προς τις δυνατότητες που παρέχουν - χωρίς να ξοδέψει ο χρήστης δεκάρα μπορεί να βροντοφωνάξει τις απόψεις του στον κόσμο. Οι απόψεις του μπορεί να είναι ξεπερασμένες, λανθασμένες ή χαζές, αυτό δεν έχει σημασία, το θέμα είναι οτι μπορεί να το κάνει.

Τα blog είναι μόδα αλλά και οι μίνι φούστες μόδα ήταν και δεν ξεπεράστηκαν ποτέ. Εξάλου τα blog είναι μέσο όχι είδος, που κάνει τα πρώτα του βήματα. Όταν ο Μπελ έφτιαξε το πρώτο τηλέφωνο ούτε που μπορούσε να φανταστεί τα mms. Δώστε χρόνο στα blogs. Όταν γίνουν κάμποσες χιλιάδες και αποκτήσουν όλοι σχεδόν internet (όπως όλοι έχουν κινητά) τότε τα ημερολόγια μπορεί να μας εκπλήξουν.

4 comments:

  1. Το σημαντικό είναι η επικοινωνία των εγκεφάλων τόσων πολλών ανθρώπων, πράγμα αδύνατο να συμβεί σε παλιότερες εποχές. Και η ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών φυσικά σε χρόνο dt...

    :-)

    ReplyDelete
  2. AnonymousJune 12, 2006

    Έλα ρε Μαράκι, όχι κι εσύ. Το γαμήσαμε και ψόφησε. Σιγά το θέμα που κάποιος έγραψε κάτι αρνητικό για τα μπλογκς. Έχει γεμίσει δυό μέρες το μόνιτορ και τα μπλογκς με επιχειρήματα κατά του γούστου του δημοσιογράφου.

    Π.χ., εγώ δεν γουστάρω τον Ρουβά. Αν το έγραφα σε ένα περιοδικό θα ήταν λόγος να ξεκινήσει πόλεμος με τους φανς; Γούστα είναι αυτά ρε παιδιά.

    ReplyDelete
  3. Η αλήθεια είναι πάντως, ότι οι μινι φούστες είναι κομματάκι πιο συναρπαστικές απ' τα (ελληνικά) blogs...

    ReplyDelete
  4. Η αλήθεια είναι πάντως, ότι οι μινι φούστες είναι κομματάκι πιο συναρπαστικές απ' τα (ελληνικά) blogs...

    Μόνο αν έχουνε και γκομενάκια από μέσα.

    ReplyDelete