Saturday, June 10, 2006

Ο περιβόητος Κωδικός Ντα Βίντσι


Πήγα και είδα την ταινία την Πέμπτη. Δεν ήταν ούτε το τέλειο έργο που θα σύστηνα σε όλους να πάνε να το δουν αλλά ούτε και πεταμένα λεφτα. Μια μέτρια προς καλή θα την έλεγα ταινία (7/10). Οι ηθοποιοί ήταν καλοί, αν και νομίζω πως ο Τομ Χάνκς θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα, η σκηνοθεσία ήταν επίσης καλή και φυσικά το σενάριο ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι προς τι τόσος αλληλοσπαραγμός και γιατί η ταινία είναι ακατάλληλη κάτω των 17. Εδώ είναι κατάλληλα άλλα κι άλλα αυτό τους πείραξε? Φοβήθηκαν λέει οι θεούσες και θεούσοι μήπως επηρεαστούν αρνητικά προς την πίστη τα παιδιά. Ας γελάσω. Ο Βαβύλης και ο ανεκδηίγητος πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν θα επηρεάσουν την πίστη των παιδιών, οι Καρλότες, Νικολέττες κτλ "ιεράρχησες" που η παρουσία τους δεν κρίνεται ακατάλληλη και φυγουράρουν σε όλα τα δελτία, δεν θα επηρεάσουν την πίστη των ανήλικων. Η ταινία του Brown θα κάνει την ζημιά.

Καλά κοροϊδεύονται μεταξύ τους ή νομίζουν οτι μας δουλεύουν? Δηλαδή τι νομίζουν? Πως δεν ξέραμε για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η εκκλησία στοπ όνομα του Χριστού? Οτι είμαστε εντελώς ανιστόριτοι και δεν ξέρουμε τι σκατοφίκερο ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος? Ο οποίος εκτός όλων των άλλων σκότωσε το γιό του γιατί νόμιζε οτι τα'χει με τη δεύτερη γυναίκα του (+ευλόγησον+ που λέει και ο funEL). Και μετά μας τον μοστράρισαν για άγιο επειδή πήρε την πίστη και την κλάδεψε και αφού απο ένα σωστό φιλοσοφικό σύστημα που πραγματικά θα βοηθούσε την ανθρωπότητα, την μετάτρεψε στο όχημα που οδήγησε στον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό. Οπότε η εκκλησία λογικό είναι να τον τιμάει (φέρτε μου σακούλες θα ξεράσω κροκόδειλους).

Λέει ψέμματα ο Brown οτι ο Χριστός ως άνθρωπος που ήταν ερωτεύτηκε και παντρέυτηκε μια γυναίκα. Αφού και η ίδια η γραφή το υπαινίσεται. Όλα τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν πως οι άντρες της Ιουδαίας ήταν υποχρεωτικό να παντρευτούν όταν φτάσουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία ο Ιησούς πως την γλύτωσε?

Η ταινία του Dan Brown τα υπαινίσεται πολύ ξεκάθαρα όλα αυτά καθώς επίσης και οτι η εκκλησία δεν έχει σε μεγάλη υπόληψη τις γυναίκες και οτι υποκλίνεται στην δύναμη και όχι στον Κύριο. Ε, λοιπόν αγαπητοί θεούσοι και θεούσες σας πληροφορώ πως δεν περιμέναμε τον Dan Brown για να τα μάθουμε όλα αυτά, τα ξέραμε ήδη. Το τι ακριβώς πιστεύεται αγαπητοί Πατριάρχες το φωνάζουν οι σημερινές πράξεις σας, δεν είναι ανάγκη να το δούμε στο σινεμά, τα δελτία ειδήσεων φανερώνουν καλύτερα το ποιόν σας. Και όσο για την απαγόρευση, αυτό το "ακατάλληλο κάτω των 17" είναι η μεγαλύτερη βλακεία που θα μπορούσατε να σκεφτείτε:

1ον) Όλοι οι πιτσιρικαρία θα πάει να διαβάσει το βιβλίο (που δεν έχει απαγορευτεί)
2ον) Υπάρχει και το video. Σε λίγους μήνες όποιος θέλει θα την δει την ταινία.

1 comment:

  1. Της βάζω τέσσεγα στα δέκα. Περιέργως κατώτερη από το βιβλίο,

    ReplyDelete