Wednesday, June 21, 2006

Κριτική Ιστοσελίδων: YouTube.com

Το You Tube προσφέρει την δυνατότητα στον χρήστη να ανεβάσει διάφορα βιντεάκια και να μοιραστεί τα links με όσους ενδιαφέρονται ή με τους φίλους του. Υπάρχουν πολλά site που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά νομίζω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο και πως το έχουν ανακαλύψει πολλλοί Έλληνες διότι βρήκα διάφορα βιντεάκια ελληνικής προέλευσης (κυρίως βίντεοκλίπ). Ο μοναδικός περιορισμός είναι πως τα βίντεος πρέπει να είναι μικρότερα των 100 ΜΒ και πιο σύντομα απο 10 λεπτά. Φυσικά υπάρχει και το disclaimer "Μην ανεβάζετε βίντεοκλίπς κτλ κτλ που δεν σας ανήκουν" και τέτοια. Όμως σε γενικές γραμμές ο κανόνας αγνοείται απο τους περισσότερους χωρίς επιπτώσεις.

Δεν προσφέρεται η δυνατότητα να "κατεβάσει" κανείς τα βίντεο αλλά τα εγγεγραμένα μέλη μπορούν να δημιουργήσουν λίστα με τα αγαπημένα τους και να τα αποθηκεύσουν. Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν κάτι ενδιαφέρον για να ανεβάσουν ρίχνοντας μια ματιά στα δημόσια βιντεάκια μπορούν να βρουν πολλά ενδιαφέροντα κομμάτια.

Εκτός απο την λίστα με τα αγαπημένα, στα εγγεγραμένα μέλη δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουν διάφορα playlists για καλύτερη ταξινόμηση των βίντεος που τους αρέσουν. Εαν ανακαλύψετε κάποιο μέλος που τα γούστα σας ταιριάζουν μπορείται να γίνεται συνδρομητές του ώστε να ενημερώνεσται με e mail κάθε φορά που προσθέτει κάτι καινούριο.


Τέλος το πιο καλό είναι οτι τα βιντεάκια και οι playlists μπορούν να "μπουν" στα posts του blogger και μερικών ακόμα υπηρεσιών blog αλλά δεν είμαι σίγουρη για το Wordpress (οποιος ξέρει ας αφήσει σχόλια) ακόμα και εαν δεν τα έχει ανεβάσει ο άμεσα ενδιαφερόμενος αλλά κάποιος άλλος, αρκεί να είναι δημόσια. Το αρνητικό είναι οτι μερικές φορές τα videos και ιδίως οι playlists "ξεχειλώνουν" το template του blog.


Παράδειγμα videoclip:
"I'm in love with you" η αγγλική έκδοση του "Σ'εχω ερωτευτει" του Σάκη Ρουβά (το κλιπ είναι δικής μου κατασκευής)



Παράδειγμα playlist:
St. Valentines Concert. Η συναυλία του Σάκη στις 14/2/2006.



Αλλη μια υπηρεσία που προσφέρει το You Tube είναι η δυνατότητα δημιουργίας ενός Vlog, δηλαδή ενός ημερολογίου όπου η κάθε εγγραφή είναι ένα βίντεο. Να και το δικό μου

http://www.youtube.com/user/Dellaporta

Ακόμα υπάρχουν διάφορα groups μελών με κοινά ενδιαφέροντα π.χ. ελληνική μουσική, που ανεβάζουν παρόμοια βίντεο. Εδω είναι ένα group που δημιούργησα εγώ (ναί είναι για τον Σάκη Ρουβά έχετε κάνα πρόβλημα ???)

http://www.youtube.com/group/sakisrouvas

3 comments:

  1. Μπορείς να τα κατεβάσεις:

    http://keepvid.com/

    ReplyDelete
  2. Μικρή μας μαρία καλός ο Ρουβάκος αλλά ΜΕΓΙΣΤΟΣ Ο ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ

    ολα περί Λιάκουρα:
    ΕΔΩ

    και ιδιαιτέρως τα αγαπημένα μας

    ΒΙΣΣΗ
    JLO
    και κάτι από
    το πάρτυ μας

    ...μπορείτε να τα κατεβάσετε?

    +εβλόγησον+

    ReplyDelete
  3. AnonymousJune 22, 2006

    Μπράβο ρε συ. Προσπαθώ κι εγώ στο wordpress αλλά μου κολλάει επί του παρόντος.

    ReplyDelete