Thursday, April 27, 2006

EuroVISSIon 2006

Να εξηγηθώμ μου άρεσαν τα παλιά της Βίσση. Πριν το "Ρε", όταν τραγουδούσε τη "Μεθυσμένη Πολιτεία" και το "Δώδεκα" αλλά και αργότερα όταν έλεγε το "Χουλα Χουπ". Μετά άρχισε τα σκυλοσουξεδάκια και τα ποπ χασαπικοτσιφτετέλια που δεν τα πάω καθόλου. Απο κάθε δίσκο ύστερα απο το ΡΕ 1 ή 2 τραγούδια αξίζουν.

Ο Καρβέλας ως συνθέτης δεν μ'αρέσει. Ναί είχε γράψει μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν αλλά τα τελευταία του (κι όχι μόνο της Βίσση) είναι επιεικώς απαράδεκτα.

Το οτι ήταν μια καλή επιλογή η Βίσση για την Eurovision, είναι. Μετά απο μια πρωτιά πάντα πρέπει να ανεβάζει κανείς τον πήχη και να προσπαθεί να μην είναι απλός καλός αλλά καλλύτερος. Το οτι το Everything ήταν καλή επιλογή για τραγούδι φάνηκε απο τα polls που το θέλουν πρώτο και με διαφορά. Όμως πρέπει να παραδεχτείται οτι φωνητικά δεν τα "βγάζει" όπως η Παπαρίζου. Που είναι και 24 χρονών και μπορεί να χτυπιέται 3 λέπτα στην πίστα φορώντας τακούνια μιναρέδες και να βγάζει και τις κορόνες αβίαστα και χωρίς playback.

Άνθρωποι του περιβάλλοντος της Βίσση είπαν ευτυχώς που θα πει την μπαλάντα γιατί δεν θα τα έβγαζε πέρα με κάποιο πιο χορευτικό κομμάτι.

Το τραγούδι αυτό καθ' αυτό δεν μου άρεσε. Ούτε και τα υπόλοιπα μου άρεσαν. Τα 3 περσινά ήταν 100 φορές καλύτερα. Γενικά δεν είμαι τύπος της μπαλάντας. Ποτέ δεν μου άρεσε η slow μουσική, πάντα προτιμούσα τα πιο μπιτάτα κομμάτια. Ένας άλλος λόγος που δεν μου αρέσει το τραγούδι είναι οτι δεν υπάρχει ούτε ένα δείγμα ελληνικότητας. Όλα τα περσυνά είχαν ελληνικό χρώμα, είτε ήταν μπουζούκι, λύρα μαντολίνο) ακόμα και το shake it είχε μπουζούκι, ενώ το φετινό πραγματικά δεν είχε τίποτα ελληνικό.

Τέλος δεν εμπιστεύομαι την Βίσση εμφανησιακά. Είναι ικανή να πάει στην Eurovision με τζινάκι και μακό για να το παίξει μπουμπούκα, και να πέσει κάτω και να σπαρταράει όπως έκανε στο show της επιλογής. Εαν έχει μυαλό και δεν τα κάνει αυτά, εαν φορέσει καμμία τουαλέτα της προκοπής και δεν συμπεριφερθεί σαν νευρόσπαστο στην πίστα, πιστεύω οτι μέχρι και πρώτη θα έρθει.

Το αξίζει άλλωστε οτι και να πούμε!

No comments:

Post a Comment