Tuesday, November 08, 2011

Go Greek for a week #GoGreek #NoJusticeGr

Το περιβόητο ντοκυμαντέρ. Είναι λίγο τραβηγμένο (δεν γμωρίζω πολλόυς συνταξιούχους στο 53 ούτε δίνουμε 1200 λίρες ετησίως για 'φακελάκια')



DOWNLOAD HERE


Με ενόχλησαν ορισμένες απο τις αντιδράσεις των Ελλήνων (εδω #GoGreek) Μου φαίνεται ανόητο κάθε φορά που συμβαίνει κάτι (πχ αρνούνται οι Γερμανοί να μας δανείσουν, μας κριτικάρουν οι Άγγλοι) να καταφευγουμε σε παιδαριώδη επιχειρήματα του τύπου:

Γερμανία: Η οικονομική σας διαχείρηση είναι χάλια
Ελλάδα: Το ξέρουμε. Φέρτε δανεικά.
Γερμανία: Δεν σας δίνουμε άλλα.
Ελληναράδες: Εσείς είστε χειρότεροι, είχατε τον Χίτλερ

Αγγλία: Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ φακελάκι
Ελληναράδες: Σαν δεν ντρέπεστε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα 

Δεν διδάξαμε ΕΜΕΙΣ τον πολιτισμό στους ξένους αλλά κάποιοι άνθρωποι που έζησαν σε αυτό τον τόπο πριν απο 2500 χρόνια. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αποδειχτεί οτι είναι "πρόγονοί" μας διότι έχει περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά και παππόυδες μας να ήταν πάλι δεν δικαιολογήται η συμπεριφορά μας. Κι αν το πάμε έτσι, η αρχαία ελληνική γραμματεία διασώθηκε χάρη στους Άραβες διότι οι Βυζαντινοί (που είναι πιο άμεσοι πρόγονοί μας καθώς μας χωρίζουν μόνο 1500 χρόνια) κατέστρεφαν οτιδήποτε αρχαίο ελληνικό όπως ναούς και έσβηναν τα ελληνικά χειρόγραφα για να γράψουν ψαλμούς και άλλες αηδίες. Δεν άκουσα όμως κανέναν να παραπονιέται για την εκκλησία που ήταν υπευθυνοι για αυτά.

Όσο για τα "κλεμμένα" το μεγαλύτερο μέρος απο ελληνικές αρχαιότητες πουλήθηκε απο Έλληνες. Δεν φταίνε οι "αγοραστές" αν οι αρχαιότητες βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και όχι στην Ελλάδα. Και επιπλέον οι αρχαιότητες λειτούργησαν ώς πρεσβευτές της Ελλάδας που τους χρειαζόμασταν άμεσα μιας που απο τον μεσαίωνα και μετά δεν έχουμε κάνει τίποτα σπουδαίο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ναί, νικήσαμε τους Τούρκούς αλλά μας βοήθησαν οι ξένοι (με το αζημίωτο) και δεν ήταν κάτι που να είχε παγκόσμια σημασία.

Ναί πολεμήσαμε τους Γερμανούς στον Β' Παγκόσμιο αλλά το ίδιο έκανε και η μισή Ευρώπη. Και δεν νικήσαμε κιόλας.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ, δεν νομίζω οτι ήταν και πολύ "ψαγμένο" Επειδή 50 γιατροί στο Κολωνάκι τα παίρνουν δεν σημαίνει οτι όλος ο ιατρικός κλάδος είναι για τα μπάζα.

Υπάρχουν παρανοικά επιδόματα αυτό είναι αλήθεια αλλά υπάρχουν και πολλά φυσιολογικά που ορθώς δίνονται εκεί που δίνονται. Οσο για τους μισθούς εαν υπάρχουν αφελείς που πιστευουν οτι οι Έλληνες πληρώνονται καλλύτερα απο τους ξένους, ας μετακομίσουν εδώ να δουν την γλύκα.

Επίσης αυτό το κουλό στο τέλος οπου οι Άγγλοι αποφασίζουν οτι θα επιστρέψουν στο δικό τους σύστημα "για το καλό της χώρας" είναι για τα μπάζα. Δηλαδή τι νομίζουν? Οτι οι Έλληνες είχαν πολλές επιλογές και πήραν όλες τις λάθος αποφάσεις? Οτι το να πάς κόντρα στο κύμα είναι ευκολη υπόθεση αρκεί να είσαι ηθικός άνθρωπος? Δεν είναι έτσι. Ρωτήστε και τους "καλούς Γερμανους" που αφήσαν τον Χίτλερ να τους κυβερνάει.

No comments:

Post a Comment