Sunday, January 03, 2010

Διάφορα

Λοιπόν, πριν το νέο έτος πήγα στο IKEA να το δω κι εγώ. Αρκετός κόσμος ήτανε αλλά όχι και σκοτωμός. Είχε πάρα πολλές έγκυες. Προφανώς θα τους το συνέστησε ο γιατρός μαζί με τις εξετάσεις. Πολλά πράγματα αλλά φτηνιάρικα. Γενικά έχεις την εντύπωση του προσωρινού, σε αυτό το μαγαζί. Λες να πάρεις κάτι φτηνό να βολευτείς μέχι να μαζέψεις λεφτά για ν' αγοράσεις τα "κανονικά" σου έπιπλα. Ισως να φταίει και το design που είναι τελείως τετράγωνο ή τετραγωνισμένο τις περισσότερες φορές, ίσως και τα χρώματα δεν ξέρω αλλά πολύ δύσκολα θα φανταζόμουν το σπίτι μου επιπλωμένο απο το ΙΚΕΑ. Είμαι παραδοσιακός τύπος και τα σεμεδάκια της γιαγιάς μου δεν πάνε με αυτά τα ασπρόμαυρα έπιπλά. Θέλουν καρυδιά πως να το κάνουμε. Είχε όμως πολύ φτηνά τάπερ ...

Το κακό χάλι της ελληνικής τηλεόρασης δεν παίζεται πλέον. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είχαν τα δικά τους show. Τι αηδίες έδειξε φέτος δεν λέγεται. Το τι επανάλυψη της επανάληψης δεν συμαζεύεται. Το πιο λυπηρό απο όλα ήταν όταν το πρόγραμμα συνεχίζεται λες και η μέρα είναι σαν όλες τις άλλες. Ούτε μια εποχιακή ταινία δεν έκαναν τον κόπο να δείξουν οι περισσότεροι. Μιλάμε για ΤΟ χάλι. Απο την άλλη είχα πολύ καιρό να ακούσω τις Τρεις Χάριτες να μου λένε χρόνια πολλά και τον Βλάση "απαράδεκτο¨. Επίσης μου άρεσε το MAD Secret concert με τους Ονειράμα (ένα απο τα ελάχιστα φετινά χριστουγεννιάτικα νομίζω).

Απο τώρα και για όσο μου καπνίσει, κάθε μήνας θα έχει δικό του θέμα. Για τον Ιανουάριο διάλεξα τα ebooks ή ηλεκτρονικά βιβλία. δεν υπάρχουν πολλά ελληνικά βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή ακόμα - οιν Έλληνες δεν διαβάζουν πολύ άλλωστε - και οιν περισσότερες προσπάθειες μετατροπής βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή είναι εραασιτεχνικές αλλά υπάρχουν πολλοί τίτλοι στα αγγλικά και θα τους παραθέσω εδώ.

Ο Φεβρουάριος θα είναι αφιερωμένος στα anime & manga. Όποιος δεν ξέρει τι είναι να googlarei (sic!) τους όρους. Ή μπορεί να παραθέσω μερικές τηλεοπτικές σειρές (όχι απλώς τις εντυπώσεις μου όπως κάνουν μερικοί, μερικοί αλλά και download Links). Θα έθετα το θέμα σε ψηφοφορία αλλά δεν νομίζω αγαπητέ αναγνώστα (ναί σε σένα το λέω, μην νομίζεις οτι δεν σε ξέρω) οτι μάλλον δεν θα κάνεις τον κόπο να ψηφίσεις, οπότε άστο (σχόλια επι του θέματος δεκτά).

1 comment:

  1. Θέλεις να πεις ότι δεν εκτίμησες την ευγενική κίνηση του Mega να βάλει σε τρίτη επανάληψη την Πολυκατοικία για εσένα τον αγνώμονα τηλεθατή που την είχες χάσει;

    Η ελληνική τηλεόραση κάμει χριστούγεννα μόνη της.

    Εντωμεταξύ δεν βλέπω την ώρα να έρθει Φλεβάρης. Θα διαβάσουμε manga, θα δούμε anime, θα θυμηθούμε ότι όλα ξεκίνησαν από το Ρομποτέκ και το Αστρομπόι, θα χλευάσουμε τα Πόκεμον, θα περάσουμε τέλεια!

    ReplyDelete