Saturday, November 21, 2009

Η γρίπη

Λοιπόν κάθε 2 χρόνια περίπου εμφανίζεται στην Ελλάδα ένας μπαμπούλας και τρομοκρατεί τον κοσμάκη. Τώρα είναι η νέα γρίπη πριν ήταν η γρίπη των πουλερικών, πιο πριν οι τρελές αγελάδες κτλ.

Και τα ΜΜΕ αντί να ηρεμήσουν τον κοσμάκη κάθε τόσο αρχίζουν τις απειλές: Κοίτα τι θα πάθεις - το είπαν οι γιατροί. Η εφημερίδα VETO έκανε την διαφορά: αντι για CD και DVD μοιράζει ... μάσκες (για όλη την οικογένεια παρακαλώ). Αν παρακολουθήσει κανείς έχει την εντύπωση πως επέστρεψε ο μαύρος θάνατος του μεσαίωνα και έχει στρογγυλοκαθήσει στο σαλόνι μας. Έλεος πια. Κινδυνεύουμε απο πιο σοβαρά πράγματα. Περισσότερες πιθανότητες έχεις να πάς απο αυτοκινητιστικό παρά απο την γρίπη. Ελληνίδα μάνα, που δεν στέλνεις τα παιδιά σου σχολείο μην πάθουν το μοιραίο: Ξύπνα! Εδώ γλυτώσαμε το Τσερνομπίλ η γρίπη θα μας ρίξει? Δε μασάμε ρεεεε ...

Όσο για τα media θεωρώ οτι η στάση τους είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αν ενδιαφέρονταν τόσο πολύ για το καλό του κοσμάκη ας προβάλανε ένα ντοκιμαντέρ της προκοπής να ενημερώσουν ουσιαστικά τον κόσμο αντί να προκαλούνε υστερία. Και αυτή η καταπληκτική ιδέα των φαρμακοβιομηχανιών, να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να πλασάρουν φάρμακα που δεν είναι ακόμα έτοιμα είναι παράνομη! Αν έχω καταλάβει το εμβόλιο είναι πιο επικίνδυνο απο την ίδιο την γρίπη.

Είδα τις προάλλες διαφημιστικό σπότ ενημέρωσης και πρόληψης κατά του ιού που συμβουλεύει τα "παιδιά" να: πετάνε τα μυξομάντηλα αφού τα χρησιμοποιήσουν, να πλένουν τσκτικά τα χέρια του (με σαπούνι) και να μην γλύφουν τις βρύσες όταν πίνουν νερό. Εαν τα "παιδάκια" και κυρίως οι μαμάδες τους δεν τους έχουν ενημερώσει σχετικά απο πριν και περιμένουν ένα ιο για να εφαρμόσουν απλούς κανόνες υγιεινής, ε, τότε ας ψοφήσουν, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν και μεταξύ μας αν υπάρχουν τόσο ανόητα άτομα νομίζω οτι η φύση δια της μεθόδου της φυσικής επιλογής (όπως λέει και ο Δαρβίνος) θα μας είχε απαλλάξει απο την παρουσία τους εδώ και καιρό.

Γρίπη των χοίρων

No comments:

Post a Comment