Thursday, October 01, 2009

Κριτική Ιστοσελίδων: Google Docs

Google Docs
Η κατασκευή απλών ιστοσελίδων είναι πλέον παιχνιδάκι! Δεν αναφέρομαι στα ιστολόγια κτλ αλλά στην υπηρεσία της Google τα Google Docs. Ένα απλό κείμενο μπορεί να μετατραπεί σε ιστοσελίδα με το που θα "ανεβεί" στο εν λόγω site. Για παράδειγμα: Photos from the road between Fira and Oia. Το format που υποστηρίζονται είναι το .doc, .txt, .pdf και πολλά άλλα. Για αυτούς που ξέρουν λίγα πράγματα απο html υπάρχει η δυνατότητα να βάλουν κώδικα στα συγκεκριμένα έγγραφα.

Google Forms
Η πιο καλή υπηρεσία και η πιο χρήσιμη ίσως είναι η δυνατότητ κατασκευής απλών ερωτηματολογίων για τη συλλογή πληροφοριών που μετα αποθηκεύονται σε μορφή excel. Για Παράδειγμα: Φόρμα επικοινωνίας ή Συνταξιδεύουμε! και τα αποτελέσματα. Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε αυτήν την υπηρεσία και τις αλλές!

Google Presentation
Ορίστε ένα παράδειγμα:



Δεν το προτείνω όμως γιατί οι σελίδες αργόύν να "φορτώσουν"

Google Spreadsheets
Ένας καταπληκτικός τρόπος για να "μοιραστεί" κανείς πληροφορίες που έχει συγκεντρωμένες στον υπολογιστή του είναι το Google Spreadsheets and Documents

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι τρομερά χρήσιμη και ακολουθεί την φιλοσοφία του γιατί να πληρώσεις για κάτι που μπορεί να το κάνεις δωρεάν. Μπορεί κανείς να δημιουργήσει on - line αρχεία word ή excel ή να ανεβάσει τα δικά του.

Εγώ ανέβασα ήδη ένα κατάλογο με τα βιβλία μου: http://spreadsheets.google.com/pub?key=pfScKbDiKskxzM766IBEqDg Το link δεν είναι εντυπωσιακό, το ξέρω αλλά μπορεί ανετότατα να προστεθεί σε ένα blog ή σε ένα φόρουμ κτλ.

Όσον αφορά το μέγεθος των εν λόγω εγγράφων, σύμφωνα με το site:
Docs: Each doc can have a maximum size of 500K, plus up to 2MB per embedded image.

Spreadsheets: Each can be up to 256 columns, 200,000 cells, or 100 sheets--whichever is reached first. There's no limit on rows.

Presentations: Files in .ppt and .pps formats can have a maximum size of 10MB or 200 slides; files uploaded from the Web can be up to 2MB; emailed files can be up to 500K.

PDFs: You can store up to 10MB per PDF from your computer and 2MB from the Web in your Docs list, up to 100 PDFs

No comments:

Post a Comment