Thursday, October 15, 2009

Σχόλιο σε Ιστολόγιο

Τώρα τελευταία ξεκίνησα να διαβάζω το ιστολόγιο Φάε ένα μαλάκα. Και θέλω να παραθέσω εδώ το σχόλιο μου.

Αν κάνεις επίθεση στην οργανωμένη θρησκεία, κάντη σωστά τουλάχιστον. Το πρόβλημα στη σημερινή κοινωνία δεν είναι οι 5-10 "στρατευμένοι" παλαβιάρηδες Χριστιανοί που θέλουν να καίνε βιβλία και να καίνε πούστηδες και να καίνε άθεους, μάγισσες και χαρτορίχτρες. Αυτοί πάντα υπήρχαν, πάντα θα υπάρχουν και είναι πιο εύκολο από ποτέ να τους περιθωριοποιήσεις. Το αληθινό πρόβλημα είναι οι χιλιάδες επί χιλάδων "ντεμί" πιστοί. Οι Χριστιανοί "στα χαρτιά", που δεν προσεύχονται, δεν ακολουθούν το δόγμα και το μόνο που βλέπουν από ναό είναι το προαύλιο της εκκλησίας του χωριού την Ανάσταση. Αν τους ρωτήσεις όμως τι είναι θα σου πουν "Ε, Χριστιανός είμαι". ΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ! Εσύ κι ο Αρχιεπίσκοπος! Όσο είμαι εγώ βάζελος που πάω γήπεδο μια φορά στα 5 χρόνια και δεν ξέρω να αναγνωρίσω φατσικά ούτε 2 παίχτες, άλλο τόσο είσαι εσύ Χριστιανός. Σταμάτα να δηλώνεις κάτι που δεν είσαι για να σταματήσουν να έχουν ισχυρές πλάτες οι προαναφερθέντες 5-10 παλαβοί που προσπαθούν να κάνουν κουμάντο στη ζωή μου.

Η Χριστιανική Θρησκεία δεν με εκφράζει πλέον. Πέραν του οτι οι αντιπρόσωποι είναι για τα μπάζα (δείτε Βατοπέδι κτλ), περιέχει και ορισμένα δογματικά στοιχεία που πραγματικά κρατάνε τους ανθρώπους πίσω. Δεν είχα σκεφτεί όμως πόσο κακό κάνουν οι "Χριστιανοί του καναπέ". Ο λόγος που η επίσημη εκκλησία μας έχει κάτσει στο σβέρκο είναι οτι εμείς οι μη Χριστιανοί (δεν λέω άθεοί ή αγνωστικιστές) δεν έχουμε κάνει κάτι γι' αυτό.

Μια λύση θα ήταν να απαγορευτούν τα βαφτίσια σε άτομα κάτω των 18 έτών. Το παπαδαρίο θα πάθαινε κρίση με αυτό το μέτρο βέβαια, αλλά έτσι οι πραγματικοί πιστοί (που δεν είναι απαραιτήτως τρελοί ή φανατικοί) θα θριάμβευαν.

Το γεγονός οτι υπάρχουν πολλοί "τουρίστες Χριστιανοί" μόνο κακό κάνει στην εκκλησία. Το παπαδαριό επιμένει στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα όχι γιατί θέλει να σώσει τις ψυχές μας, αλλά γιατί έτσι έχει δύναμη και η δύναμη διαφθείρει. Εαν η επιλογή της θρησκείας ήταν μια συνειδητή απόφαση οι πιστοί θα ήταν λιγότεροι (πάντως όχι τόσο λίγοι όσοι νομίζει ο συγγραφέας του αρχικού άρθρου) αλλά η πίστη τους θα ήταν αληθινή. Και επειδή ακριβώς η "δύναμη" της επίσημης εκκλησίας θα είναι μικρότερη αναγκαστηκά θα περιοριστούν. Αν μάλιστα δεν τους πληρώνει το κράτος ποιός ξέρει ίσως να γίνουν οι ποιμένες που έπρεπε να είναι και οι διάφορες "Καρλότες" και δεν ξέρω κι εγώ τι να πάρουν πόδι.

Διπλό το κέρδος δηλαδή. Οι Χριστιανοί μπορούν να πιστεύουν ελέυθερα και έμείς οι υπόλοιποι βρίσκουμε την ησυχία μας.

Επίσης υπάρχει μια σύγχηση σχετικά με την θρησκεία και τον Θεό. Ξεκολήστε επιτέλους δεν είναι το ίδιο πράγμα.

2 comments:

  1. Aνωνυμος1 λοιπον ...

    Πολυ καλο το αρθρο σου, με αφορμη απο ενα blog με χιουμοριστικο(?) χαρακτηρα εβγαλες κατι που σηκωνει σοβαρη συζητηση .Αλλα επειδη με βασανιζει και μενα αυτο το θεμα ,εχεις σκεφτει πως ξυπνας ενα βολεμενο στον καναπε του "χριστιανο" ?

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και παρόλο που η πίστη κανονικά δεν θα πρεπε να έχει σχέση με τα αξεσουάρ (εκκλησία, εικόνες, παπάδες κλπ.) όσοι ειναι ντεμί ίσως καλά κάνουν εφόσον έτσι μας αντιμετωπίζουν και οι κληρικοί-πέσε-300-ευρώ-να-σε-παντρέψω.
    Και να πιστεύεις π.χ βλέπεις αυτά και σιχαίνεσαι.
    Όσον αφορά τώρα τους τσάμπα επαναστάτες (φανατικούς άθεους, φανατικούς Χριστιανούς κλπ.) δεν τους παίρνω καν στα σοβαρά.
    Τις καλημέρες μου!!!

    ReplyDelete