Wednesday, August 26, 2009

Θρησκεία και αλλά τρομερά ...

Κατα καιρούς έχουν ειπωθεί για την θρησκεία. Το πρόβλημα είναι οτι την συνδέουν με τον Θεό. Ακούγεται παράξενο αλλά δεν είναι.

Το παπαδαριό είναι μια φάρα απίστευτη. Ευθύνονται για τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία. Δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω. Απο την Ιερά Εξέταση και το κυνήγι των μαγισσών τον μεσαίωνα? Απο το κληροδότημα μίσους απέναντι στις γυναίκες/ ομοφυλόφυλους/ αλλόθρησκους/ διαφορετικούς? Απο την κλεψιά και εκφυλότητα που τους διακρίνει (ναί το θυμόμαστε το Βατοπέδι)? Σε γενικές γραμμές δυσκολέυομαι να βρώ κάτι θετικό (αναφέρομαι στο τρίπτυχο Ορθόδοξοι - Καθολικοί - Μουσουλμάνοι για τις άλλες θρησκείες δεν ξέρω δεν το έχω ψάξει) στην ύπαρξή τους.


  • Στον μεσαίωνα κατεδίωκαν ανηλεώς τους Εβραίους

  • Προωθούσαν το μίσογυνισμό (έφτασαν οι "άγιοι πατέρες" να κάνουν σύνοδο για να αποφασίσουν αν οι γυναίκες είναι άνθρωποι με ψυχή).

  • Κατέστρεψαν μνημεία του πολιτισμού (και ακόμα δεν το παραδέχονται)

  • Πρωοθούσαν την μισαλοδοξία (οι σταυροφορίες ακόμα μας στοιχειώνουν)

  • Σε αντίθεση με τις διδαχές του Χριστού συγκέντρωναν πλούτη απομυζώντας τον αμόρφωτο κοσμάκή.

  • Έφτασαν να "πουλάνε" τον παράδεισο στους ισχυρούς (χτίστε μια εκκλησία και δεν πειράζει αν η ψυχή σας είναι πιο μαύρη κι απο του διαβόλου) αντί να τους βάζουν χαλινάρι.

  • Κατα την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν σήκωσαν ούτε το πιο μκρό τους δακτυλάκι για να σώσουν τους Εβραίους (καμμία πρόοδος απο τον μεσαίωνα)

Ακόμα και σήμερα οι υψηλά υστάμενοι τις εκκλησίας μένουν ατιμώροιτοι για τα εγκλήματά τους. Έχουν κατακλέψει τον κόσμο και ούτε ένας δεν έχει δικαστεί.

Όμως και μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο Θεός - το ανώτερο Ον - με όλα αυτά. Οτι τίποτα δεν είναι τυχαίο στον κόσμο αυτό και οτι όλα "σχεδιάστηκαν" με σοφία μπορεί να το επιβεβαιώσει ο κάθε φυσικός/χημικός απο Γυμνάσιο και πάνω. Το παπαδαριό που κολλάει?

Έχω εκφραστεί με τα χειρότερα λόγια για το συνάφη τους αλλά στο μυαλό μου ποτέ δεν τους συνέδεσα με τον Θεό. Απεναντίας σκεπτόμουν πως ο μόνος τρόπος να "μπεί" στον Παράδεισο αν υπάρχει τέτοιο πράγμα είναι να μην ακολουθεί το παράδειγμα και τις διδαχές τους. Αλλά τον Θεό πάντα τον σεβόμουν και έτσι ζορίζομαι όταν ακούω να βλαστημάνε τα Θεία. Βλαστημείστε Χριστιανοί αλλά αυτούς που το αξίζουν.

Μερικές φορές σκέπτομαι οτι το μόνο λάθος του Θεού ήταν οτι δεν τους διέλυσε όλους αυτούς που βρωμίζουν το όνομά Του. Αλλά μετά σκέπτομαι οτι οι άνθρωποι χρειάζονται και κάποια παραδείγματα προς αποφυγή ...

No comments:

Post a Comment