Saturday, March 11, 2006

Λόγοι που αγαπάμε την Αθήνα: Νο 3

Απο το NITRO Μαρτίου

Γιατί στο θέμα "κίνηση" βλέπουμε φως στο τούνελ (του metro)

Έχετε μετρήσει πόσα λεπτά χρειάζεστε για να πάτε μέχρι τη δουλειά σας? (Ναί, 47'). Έχουν δοκιμαστεί τα πάντα: αναδυόμενες μπάρες, μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, δακτύλιος, εμπορικό τρίγωνο, οικονομικό τετράγωνο, κοινωνικό παραλληλόγραμμο. Τώρα σκέφτονται κι άλλα, που τα διοχετεύουν σιγά σιγά στον Τύπο για να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις μας: Απαγόρευση της κυκλοφορίας των τζιπ στο Κέντο, ημερήσια κάρτα πρόσβασης που την ξύνης και την τοποθετής στο παρπρίζ, ηλεκτρονικό πάσο (βλ. Λονδίνο), πλήρη απαγόρευση οχημάτων (!), απ' όλα έχει το μενού. Τον κοινό παρονομαστή τους τον προσέξατε: Κοστίζουν άρα εισπράττουν. Σέμφωνα πάντος με το Υπουργείο μεταφορών: "Τα μέσα μαζικής μεταφοράς εξυπηρετούν πλέον το 41% των καθημερινών μετακινήσεων των κατοίκων της πρωτεύουσας". Ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Λιάπης το ξεκαθάρισε: "Θέλουμε να εθαρρύνουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ. Η ελληνική πολιτεία έχει δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα για να βελτιώσει τις μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα. Στόχος μας είναι μέχρι το 2007 το 50% των μετακινήσεων να πραγματοποιείται με τα ΜΜΜ". Ρεαλιστικός στόχος ή ουτοπία? Θα μάθουμε σύντομα. Μέχρι τότε, συνιστούμε να αποφευγετε την αγορά τζιπ και να ρωτάτε τον λαχειοπώλη αν ήρθε το νέο "Ξύσου και (μετα)κινήσου". - ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΡΑΚΟΣ.

Κολλημένοι (στην κίνηση) Αθηναίοι αναθαρρήστε!!! Υπάρχει ελπίδα. Το metro κάνει θαυματα, βοήθειά μας. Όσο πιο πολύ το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ μου αρέσει η πόλη! Και θα κάνω μερικά posts ακόμα με τα θετικά της στοιχεία.

2 comments:

  1. καλημέρα!
    ευχαριστώ πολύ για τους στίχους
    ήξερα ότι είναι των πυξ λαξ
    αλλά εκείνη την ώρα είχε κολήσει η μουσική στο μυαλό μου σαν παιχνίδι και οι στίχοι ξεγλυστρούσαν!
    χάρηκα που τους είδα όλους μαζεμένους πρωι-πρωι!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα Μαρία! Το ΝΙΤΡΟ καλά τα λέει για τα οφέλη απ' τη μετακίνηση με το μετρό, αλλά τι να πούμε και εμείς οι υπόλοιποι που περιμένουμε να φτάσει στη γειτονιά μας κάποια στιγμή μέσα στη δεκαετία...αχχχχχ και μέχρι τότε τρώμε την κίνηση της αρκούδας πήγαινε-έλα στην Αθήνα κάθε μέρα! Μ.

    ReplyDelete