Wednesday, January 08, 2020

Η Έλενα στη χώρα των θαυμάτων της Έλενας Ακρίτα

Η Έλενα στη χώρα των θαυμάτωνΗ Έλενα στη χώρα των θαυμάτων by Έλενα Ακρίτα
My rating: 5 of 5 stars

Απο τον Ελληνικό Κύκλο Βιβλιόφιλων Λονδίνου. Για περισσότερες πληροφορίες, συναντήσεις κτλ επισκεφτείτε την σελίδα τους στο Facebook

http://www.ekivil.org/

Το βιβλίο αυτό το διαβάζεις και σε πιάνει μια μελαγχολία. Είναι σαν παράθυρο στα '80s. Οποιος αναρωτιέται πως ήταν η ζωή των Ελλήνων πριν τα κινητά, το ευρώ και το ιντερνετ, πρέπει να το διαβάσει . Η Έλενα προσπάθησε να γράψει ολόκληρο μυθιστόρημα (βλεπε Τα ταπερ της Αλίκης) αλλά δεν κατάφερε να αποδόσει το πνέυμα της εποχής με τον ίδιο τρόπο. Ισως επειδή οι ιστορίες δεν είναι μια 'νοσταλγική ματιά στο παρελθόν' αλλά η καθημερινότητα όπως την αντιλαμβανόταν τότε ο κόσμος.

Νοσταλγοί των 80's ενωθείτε! Οποιος δεν ξέρει ποιά είναι η Αλέξις και ο Ρουμενίγκε να το γκουγλάρει.

Ενα μικρό απόσπασμα:
... Και τη θυρωρίνα που επιστρατευτηκε λόγω της ημέρας και κάθεται μουτρωμένη και βγάζει τα αλουμινόχαρτα απο τις μπόμπες με τη σαλάτα (που είναι οτι ειδεχθέστερο, γιατί τρως τη σαλάτα και μετά χαμογελάς πλατιά και σου κρέμεται το μαρούλι απο τον κυνόδοντα και όλοι το κοιτάζουν, αλλά κανένας δεν έχει το θάρρος να σου το πεί. Και μετά πηγαίνεις στο σπίτι και πας να πλυθείς, ανακαλύπτεις το μαρούλι και κόβεις τις φλέβες σου απο ντροπή.

Περισσότερες βιβλιοκριτικές εδώ

View all my reviews

No comments:

Post a Comment