Saturday, December 19, 2009

Μελομακάρονα με αλεύρι

Υλικά:
1 ποτήρι του νερού λάδι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
2 κρόκοι αυγών
1 ποτήρι χοντροτριμμένα καρύδια
3 ποτήρια αλεύρι μαλακό
Λίγο κονιάκ
2 κουταλάκια bakin powder

Για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1/2 ποτήρι νερο

(1) Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το bakin powder (2) δουλέψτετο λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά (τουλάχιστον για 15 λεπτά) στο μίξερ (3) Προσθέστε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού (4) Ρίξτε λίγι λίγο το αλεύρι και ζυμώστε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη (5) Πλάστε τα μελομακάρονα κυλινδρικά πιέστε τα με το πιρούνι να γίνει η ςεπιφάνεια τους αυλακωτή, τοποθετήστε τα σε βουτηρωμένο ταψί και ψήστε τα για 20 - 30 λεπτ'α. (6) Ετοιμάστε τον σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί, ξαφρίστε το και μετά βουτήξτε μέσα στο ζαστό σιρόπι τα μελομακάρονα κρύα (όχι περισσότερα απο 3-4 τη φορά) (7) Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας τα με καρύδια και λίγη κανελόζάχαρη


Απο Τη Νέα Ελληνική Κουζίνα της Σοφίας Σκούρα

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...