Υλικά:
300 γρ. φρέσκο βούτυρο,
500 γρ. αλεύρι
110 γρ ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι bakin powder
Λίγη μαστίχα ποτό
2 δόσεις βανίλια άρωμα
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
Λίγο ανθόνερο
(1) Χτυπήστε το βούτηρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει τελείως. (2) Προσθέστε τότε τη ζάχαρη και τους κρόκους και εξακολουθήστε να δουλεύετε το μείγμα (3) Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το bakin powder και τη βανίλια (4) Ρίξτε στο βούτυρο τη μαστίχα και λίγο λίγο το αλεύρι (5) Ζυμώστε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται ευκολα (6) Πλάστε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή άλλο σχήμα και τοποθετήστε τους σε βουτυρωμένο ταψί (7) Ψήστε τους σε μέτριο φούρνο για 15 - 20 λεπτά (8) Μόλις βγουν απο το φούρνο ραντίστε τους με ανθόνερο, πασπαλίστε τους με άφθονη ζάχαρη (περνώντας την μέσα απο σήτα, γιατί έτσι πέφτει αφράτη) και τοποθετήστε τους κατά στρώσεις σε πιατέλα.
Απο τη Νέα Ελληνική Κουζίνα της Σοφίας Σκούρα
300 γρ. φρέσκο βούτυρο,
500 γρ. αλεύρι
110 γρ ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι bakin powder
Λίγη μαστίχα ποτό
2 δόσεις βανίλια άρωμα
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
Λίγο ανθόνερο
(1) Χτυπήστε το βούτηρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει τελείως. (2) Προσθέστε τότε τη ζάχαρη και τους κρόκους και εξακολουθήστε να δουλεύετε το μείγμα (3) Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το bakin powder και τη βανίλια (4) Ρίξτε στο βούτυρο τη μαστίχα και λίγο λίγο το αλεύρι (5) Ζυμώστε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται ευκολα (6) Πλάστε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή άλλο σχήμα και τοποθετήστε τους σε βουτυρωμένο ταψί (7) Ψήστε τους σε μέτριο φούρνο για 15 - 20 λεπτά (8) Μόλις βγουν απο το φούρνο ραντίστε τους με ανθόνερο, πασπαλίστε τους με άφθονη ζάχαρη (περνώντας την μέσα απο σήτα, γιατί έτσι πέφτει αφράτη) και τοποθετήστε τους κατά στρώσεις σε πιατέλα.
Απο τη Νέα Ελληνική Κουζίνα της Σοφίας Σκούρα
No comments:
Post a Comment