Thursday, April 05, 2007

Κοκορέτσι

Υλικά: 2-3 αρνίσιες αντεριές, 2 συκωταριές μεγάλες, λεμόνια, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αρχίστε την προετοιμασία από νωρίς το Μ.Σάββατο
Πλένετε τα έντερα και τα γυρίζετε ανάποδα

Τα βάζετε σε μία λεκάνη με το ζουμί απο 2 λεμόνια, ρίγανη και λίγο αλάτι

Εν τω μεταξύ κόβετε τα πνευμόνια , τα συκώτια, τα γλυκάδια σε κομμάτια που να μπορούν να περαστούν από την σούβλα σας, ούτε πολύ μικρά ούτε πολύ μεγάλα

Τα βάζετε και αυτά σε μία λεκάνη με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα βάζετε όλη τη μέρα στο ψυγείο

Γυρίζετε τα έντερα από την καλή, κόβετε απο πάνω λεμόνια φέτες και τα αφήνετε και αυτά όλη τη μέρα στο ψυγείο

Το βραδάκι στίβετε πολύ καλά τα έντερα

Παίρνετε την σούβλα και βάζετε κάτω κάτω ένα κομμάτι από το διάφραγμα, 1 πνευμόνι, 1 συκώτι, 1 γλυκάδι,συνεχίζοντας έτσι μέχρι να τελειώσουν

Μετά παίρνετε ένα έντερο το τρυπάτε στην άκρη με την σούβλα και στριφογυρίζοντας την σούβλα αρχίζετε να τυλίγετε το κοκορέτσι

Εκεί που τελειώνει, το δένετε με το επόμενο και συνεχίζετε το τύλιγμα

Μετά το αφήνετε να στραγγίξει, όλο το βράδυ μέχρι να το ψήσετε

No comments:

Post a Comment