Friday, February 03, 2006

Υποκλοπές

Τι ακούω σήμερα!!! Υποκλέπτουν λέει τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και άλλων σημαντικών παραγόντων.

Τι μας λες??? Συμβαίνουν και τέτοια εν έτη 2006???

Όποιος το θεωρεί αυτό νέο είναι πάρα πολύ αφελής. Απο αρχαιοτάτων χρόνων, υπήρχε το επάγγελμα "κατάσκοπος". Τα μέσα ήταν διαφορετικά τότε αλλα ο σκοπός ίδιος. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τι νομίζατε δηλαδή? Πως ο τελευταίος κατάσκοπος ήταν η υπολοχαγός Νατάσσα? (η Βουγιουκλάκη όχι η Παζαϊτη).

Απλός τώρα τελευταία έχουμε παραηρεμήσει. Είμαστε και της φιλοσοφίας "Ποιός να ασχοληθεί μαζί μας τώρα?" και "Τι έχουμε εμείς να κρύψουμε?" και κοιμόμαστε ομαδικός τον ύπνο του δικαίου.

Πραγματική είδηση θα ήταν να βρεθούν οι γνωστοί - άγνωστοι που είναι υπευθυνοι για όλα αυτά. Που όμως ως γνωστών δεν εμφανίζονται ποτέ. Αλλιώς δεν θα ήταν κατάσκοποι. Τζερτζελέδες θα ήταν και θα τους παίρναμε με τις λεμονόκουπες στο δρόμο.

2 comments:

  1. 'Οπως στα περισσότερα πράγματα και καταστάσεις και στην κατασκοπία έχουμε το οπερετικό στοιχείο στη λειτουργία της χώρας. Αν το ψάξεις θα βρεις ένα σωρό τρελλά σ' αυτήν την ιστορία. Από το γιατί η Vodafone δεν ανέφερε το πρόβλημα κι έσβυσε τα αρχεία μέχρι τις διάτρητες "δηλώσεις" υπουργών! Σε μιά άλλη χώρα θα είχαν πέσει κεφάλια υπευθύνων, θα είχαν γίνει παραιτήσεις και κάποιοι θα ήταν προφυλακισμένοι. Σε μας: "Ε, τι να κάνουμε, μας υποκλέψανε αλλά δεν έγινε και καμιά ζημιά...". Η ανευθυνότητα είναι διάχυτη. Σε όλα τα στρώματα και κρυφές γωνιές! 'Εχω στα χέρια μου νομοσχέδιο-τέρας ηλιθιότητας, που κρίνει τις ζωές και τις επιχειρήσεις χιλιάδων ανθρώπων και που έγραψε ένα ανεύυθυνο ανθρωπάριο που το τοποθέτησε εκεί ένας άλλος ανεύθυνος που κάνει και μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις! Και να δεις που θα περάσει παρά την έντονη και λογική κριτική! Μην τα ψάχνεις. Διάλυση παντού!

    ReplyDelete
  2. AnonymousMay 28, 2023

    Nice post thank you Cherie

    ReplyDelete