Thursday, February 14, 2019

Οι δαίμονες της ερήμου της Αλεξάνδρας Συμεωνίδου

Οι δαίμονες της ερήμουΟι δαίμονες της ερήμου by Αλεξάνδρα Συμεωνίδου


Απο τον Ελληνικό Κύκλο Βιβλιόφιλων Λονδίνου. Για περισσότερες πληροφορίες, συναντήσεις κτλ επισκεφτείτε την σελίδα τους στο Facebook

Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που μόλις διάβασα. Κανονικά πρέπει να πάρει -5 αστεράκια. Το βιβλίο ξεκινάει γλυκαναλατα σαν άρλεκιν του 70 αλλά χωρίς σέξ (που ενδεχομένως θα του έδινε κάποιο ενδιαφέρον). Η ξανθιά πρωταγωνίστρια έκτος απο γαλανομάτα και κουκλάρα είναι και πανέξυπνη και αθώα και αρχαιολόγος, με ειδικότητα τον Μέγα Αλέξανδρο.

Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να προσθέσω οτι η συγγραφέας έχει αγοράσει το λεξικό του Μπαμπινιώτη που το χρησιμοποιεί πολύ συχνα. Για να δώσω ένα παράδειγμα ηδού ένα απόσπασμα: ‘Ανασυγκροτήθηκε, στοιχειοθέτησε τις σκέψεις της και εκ νέου έθεσε ένα πλάνο για τη δραστηριότητά της. Έπρεπε συστηματικά να επιδοθεί στο έργο της και να σταματήσει τις επισκέψεις της στον Ομάρ’. Κλείνει η παρένθεση.

Αποφασίζει λοιπόν να πάει στο Ιράκ για να βρεί τον τάφο του. Όλοι οι Ιρακινοί την ορεύονται κα την θέλουν παράφορα αλλά αυτή το έχει ταμένο στον άγιο Πατάπιο και ούτε να ακούσει τίποτα δεν θέλει. Τόσο μίσος για τους αραβες και τα πιστεύω τους ούτε ο Χίτλερ για τους Εβραίους δεν έχυσε. Σε κάποια φάση αιστάνθηκα άσκημα που είμαι Ελληνίδα εξαιτίας της. Ούτε ένας άραβας δεν είναι ολοκληρωμένος χαρακτήρας. Το μόνο που τους νοιάζει όλη μερα είναι πως θα βρούν ξανθιές και αθώες κορασίδες για να διακορέψουνε.

Και φυσικά ποτε – πότε κάνουν την εμφάνισή τους και τίποτα ξώτικά-δαίμονες-τζίνια κτλ. Προφανώς καταλάβανε πως τους έπιασε στο στόμα τους η συγγραφέας και βρυκολακιάσανε. Θα έγραφα κι άλλα, αλλά φοβάμε πως κάποια στιγμή η συγγραφέας θα γίνει βουλευτής της Χρυσής Αυγής και δεν θέλω να ασχολειθεί μαζί μου. Να το διαβάσεις φίλε αναγνώστη? Μήπως καλύτερα να σνιφάρεις κόλα μέχρι να ξεραθείς? Λιγότερη φαιά ουσία θα καταστρέψεις.

http://www.ekivil.org/

Περισσότερες βιβλιοκριτικές εδώ


View all my reviews

No comments:

Post a Comment