Tuesday, May 15, 2018

Αγορά κατοικίας στο Λονδίνο - Μιλώντας με τους ειδικούς - Feta Report 42



Μπορώ να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία όσων αφορά το property crowdfunding. Παρόλες τις φανφάρες και τα μεγάλα λόγια ουσιαστικά δεν αγοράζεις ένα σπίτι ή έστω ένα μέρος ενός σπιτιού όπως ας πούμε στο shared ownership. Αυτό που "άγοράζεις" είναι μετοχές μιας εταιρείας που διαχειρίζεται τα ακίνητα και που τα έσοδά της προκύπτουν απο τα ενοίκια πωλήσεις κτλ ακινήτων. Οπότε και τα δικά σου κέρδη προέρχονται απο τα ενοίκια. Είναι σαν να λέμε οτι έχεις έσοδα απο την παραγωγή ζαρζαβατικών επειδή έχεις μετοχές του Σκλαβενίτη ένα πράγμα. Εαν επιθυμείς να αποχωρήσεις και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω, δεν μπλέκεσαι με αλυσίδες και άλλα τέτοια σαδομαζωχιστικά, απλά πουλάς τις μετοχές σου που μπορεί να έχουν πάρει αξία, οπότε κερδίζεις ή μπορεί να έχουν πέσει, οπότε χάνεις.

Επειδή το property market είναι πιο σταθερό απο το Χρηματιστήριο, ώς επένδυση είναι πιο λίγο πιο σίγουρη. Επίσης έχει καλύτερη απόδοση απο το μέσο cash ISA. Επιπλέον υπάρχει και το απίστευτο δέλεαρ του 'get your feet on the property ladder' με 500 λύρες μόνο! Που δεν είναι τελείως λάθος αλλά δεν είναι και σωστό.

Το site https://bricklane.com/ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις και ISA account που στην ουσία είναι stock and bonds ISA οπότε τα έσοδά σου είναι αφορολόγητα (καλά όποιος δεν ζει Αγγλία νομίζει οτι έπαθα παράκρουση).

Δεν είναι άσκημο ώς ιδέα, ειδικά για άτομα που θέλουν λίγο καλύτερη απόδοση για τα χρήματά τους απο ότι δίνουν οι τράπεζες αλλά σπιτονοικοκύρης δεν γίνεσαι με 500 λύρες μόνο.

No comments:

Post a Comment