Saturday, July 06, 2019

Εκλογές στην Ελλάδα απο @RodanthiPi


Ακούγεται σαν τίτλος επιθεώρησης στο θέατρο & δε θα έπρεπε. Σχεδόν κανένας διάλογος. Εκατέρωθεν μονόλογοι γεμάτοι εμπάθεια, λαϊκισμό, επιθέσεις επί προσωπικού, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Κομματική πειθαρχία που καταστρατηγεί τη λογική & την ενσυναίσθηση.

Συνθήματα, sound bites, χυδαία hashtag, νοοτροπία χούλιγκαν & άκρατος ρεβανσισμός. Αβυσσαλέος, οργισμένος, ασυγκράτητος ρεβανσισμός. Οι από δω πηδάνε τους από κει. "Κάτσε να έρθουμε στα πράγματα & θα δείτε..."

Η εξουσία ως αυτοσκοπός. Λες κι η διακυβέρνηση σε οποιαδήποτε επίπεδο (αυτοδιοικητικό, εθνικό, ευρωπαϊκό) είναι 1 αγώνας capture the flag που αρχίζει την προεκλογική περίοδο & τελειώνει με την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων την Κυριακή των εκλογών.

Ζήλεια, φθόνος, διχασμός, μισαλλοδοξία. Να χάσει το κόμμα του γείτονα. Για να υποφέρει. Κι ας υποφέρω ίσως κι εγώ μαζί του. Το σημαντικό είναι να νιώσω νικητής. Κατακτητής. Επιβήτορας. Να δω το photoshopped avatar μου να με χαιρετά χαμογελαστό από το μπαλκόνι.

Κι ας μην εκπληρώσει τις υποσχέσεις του τα επόμενα 4 χρόνια. Κι ας μην κάνει το παραμικρό για το κοινό καλό. Κι ας απολαμβάνει άπραγος τις παχυλές αποζημιώσεις & τις εκάστοτε μίζες, χαλάλι. Αρκεί η στιγμιαία εκτόνωση. Η αίσθηση του οργασμού by proxy.

Γιατί τι είμαστε; Ότι φάμε, ότι πιούμε & ότι αρπάξουμε. Σιγά μην ενδιαφερθούμε για την πρόοδο της κοινωνίας, το περιβάλλον, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, & όλα αυτά τα χίπικα. Εμείς κερδίσαμε, σας λιώσαμε κουρέλες, σας εξευτελίσαμε!

Τα ξαναλέμε σε 4 χρόνια, πελάτες.

No comments:

Post a Comment