Thursday, April 27, 2006

ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ: Προφάσεις εν αμαρτίαις

Δυστυχώς απο όπου και να την πιάσεις την κατάσταση βρωμάει ...

Δίκιο έχεις οτι οι τελευταίοι που θα έπρεπε να έχουν λόγο είναι οι Αμερικάνοι αλλά απο την άλλη και η κυβέρνηση του Ιράν δεν είναι τίποτα αθώες περιστέρες.

Έτσι και πάρουν φόρα θα γεμίσουν τον τόπο πυρηνικά (απόβλητα, βλήτα κτλ) και το ενδεχόμενο να πέσουν "κατα λάθος" πυρηνικές βόμβες σε λάθος χέρια (βλέπε παρανοϊκοί δικτάτορες ή τρομοκράτες) που θα τα μεταχειριστούν για να αφανίσουν αθώο κόσμο και κοσμάκη (όπως ας πούμε τον λαό του Ισραήλ και όχι την κυβέρνησή του) είναι πάρα πολύ πιθανόν.

Εξάλου αυτή τη φορά οι Αμερικάνοι δεν είπαν ψέματα. Η κυβέρνηση Ιράκ όντως δήλωσε οτι θέλει να αναπτύξει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Και όντως δήλωσε πως θα μοιράσει τα αποτελέσματα των κόπων της σε όποιον τα θέλει.

Θέλω να ταχθώ με την μεριά αυτών που έχουν δίκιο αλλά στην προκειμένη περίπτωση τι είναι χειρότερο? Να υπάρχει ένας λαός που με το έτσι θέλω να κυβερνάει τον κόσμο Ή να βρεθούν ξαφνικά φανατικοί υποανάπτικτοι (ποιός φανατικός μπορεί να θεωρηθεί πολιτισμένος άλλωστε) που πριν απλά ήταν επικίνδυνοι τόοοοοσο επικίνδυνοι ώστε να χρειαστεί να εφευρεθεί άλλη λέξη που να μπορεί να τους χαρακτηρήσει?

Ιδού η απορία ...
Και για του λόγου το αληθές:

No comments:

Post a Comment