Saturday, February 12, 2011

#NoJusticeGr - Άρση της βουλευτικής ασυλίας

Αντιγραφή απο γκρούπ στο Facebook

Για να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας πρέπει να γίνει αναθεώρηση του συντάγματος - πράγμα σχεδόν αδύνατον - διότι είναι συνταγματικό δικαίωμα των βουλευτών (δηλ.προβλέπεται από το Σύνταγμα). Για να απαγγείλει κατηγορίες η Δικαιοσύνη σε έναν βουλευτή απαιτείται ή άδεια της Βουλής . Είναι δε χαρακτηριστικό πως από το 1974 έως σήμερα κατατέθηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχεδόν 700 αιτήσεις για την άρση της ασυλίας από τις οποίες έγιναν αποδεκτές τρεις!!… ενώ κατά την καθ όλη τη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου, η άδειες περί άρσης της ασυλίας δόθηκε μόνο σε δέκα περιπτώσεις!!!..

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να υποχρεώσουμε τη Βουλή, να δίνει παντα την άδεια στη Δικαιoσύνη για συνέχιση των νομικών και δικαστικών ενεργειών και περεταίρω δίωξης.

Δεν απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός υπογραφών που πρέπει να συγκεντρωθούν, διότι ένα αίτημα είναι αυτό ακριβώς που λέει. Αιτείται. Ζητάει δηλαδή κάτι, κι ανεξάρτητα από τον αριθμό των υπογραφών (ακόμα κι αν είναι ολόκληρο το εκλογικό σώμα) δεν νομιμοποιείται να δημιουργεί υποχρέωση εκτέλεσης του αιτήματος. Το αίτημά μας είναι ένα μέσο πίεσης προς την Νομοθετική εξουσία ώστε να πετύχουμε την άρση της βουλευτικής ασυλίας προς χάριν της ισότητας και της ισονομίας των πολιτών. Οσο περισσότερες υπογραφές έχουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που θα υποστούν.

Είναι λοιπόν πραγματικά ευνόητο απ όλους μας πως Αυτό που εδώ όλοι εμείς επιδιώκουμε είναι από τη «φύση» του και για ευνόητους λόγους πραγματικά δύσκολο… Στη πραγματικότητα η τυχόν επίτευξη του καλοπροαίρετου Στόχου μας θα άλλαζε την ίδια τη λειτουργία του Πολιτειακού μας συστήματος και θα το μετέτρεπε σε Πολίτευμα Άμεσης Δημοκρατίας, κατά το πρότυπο σχεδόν της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ενώ συγχρόνως για να λειτουργήσει θετικά και εποικοδομητικά προς όφελος του ελληνικού Λαού θα απαιτείτο εκ των προτέρων καθένας από εμάς τους πολίτες να διαθέτει σε ατομικό επίπεδο πολιτική νοοτροπία …Πολίτη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας επίσης.

Η Προσπάθεια που κάνουμε εδώ, οφείλεται στα όσα παράνομα, άδικα, επισφαλή και καταστροφικά έχουν συμβεί σε βάρος της χώρας μας από εκείνους που δε σεβαστήκαν όχι μόνο εμάς, τους Πολίτες και το όρκο του Βουλευτή που έδωσαν τη στιγμή του διορισμού τους, αλλά από εκείνους που ήταν αποφασισμένοι να εισέλθουν στη Πολιτική με μοναδικό σκοπό την επαύξηση της ατομικής τους περιουσίας αδιαφορώντας για τα δεινά στα οποία θα άγονταν η ίδια τους η πατρίδα…

Ζωή Παούρη : Ο λόγος που συνέταξα και ανέβασα το αίτημα στο GoPetion είναι μόνο γιατί απαιτώ δικαιοσύνη, ισονομία, ισότητα για τη χώρα μου. Δεν έχω και δεν επιθυμώ κανένα προσωπικό (πολιτικό, οικονομικό ή κοινωνικό) όφελος. Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, οργάνωση, σωματείο, κίνημα, νεολαία ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές.

Οσοι συμμετέχουν στη προσπάθεια ή/και επιθυμούν να συμμετέχουν και να προωθήσουν το αίτημα, οφείλουν να αποδεχθούν ότι δεν θα εκμεταλευθούν το αίτημα σε κανένα επίπεδο όσον αφορά πολιτικές, οικονομικές ή προσωπικές βλέψεις.

Το αίτημα ανήκει σε όλους τους Έλληνες που επιθυμούν την ισονομία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα και δεσμεύομαι να επιδόσω νόμιμα το αίτημα στους παραλήπτες του, όταν για ένα χρονικό διάστημα πέραν του ενός μηνός δεν υπογράφεται πλέον από πολίτες.

Γι αυτους που ρωτανε αν εχουν ισχυ οι υπογραφες...

Μια αίτηση (petition) είναι ένα αίτημα για να αλλάξει κάτι. Συχνά απευθύνεται σε κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο ή δημόσιο φορέα. Τα αιτήματα που απευθύνονται σε μια θεότητα είναι μια μορφή προσευχής. Στη σύγχρονη εποχή μπορεί να είναι είτε προφορικό αίτημα είτε γραπτό, ενώ συχνά μεταδίδεται μέσω διαδικτύου. Ο όρος έχει επίσης συγκεκριμένη έννοια στη νομική ορολογία, ως αίτημα που απευθύνεται σε δικαστήριο ή επιτροπή, αποζητώντας κάποιου είδους απαλλαγή ή δικαστική απόφαση.

Το αίτημα μπορεί επίσης να αποτελεί τον τίτλο μιας έγγραφης πρότασης που κινεί μια νομική διαδικασία εκδίκασης υπόθεσης. Η εναρκτήριος πρόταση σε πολιτική αγωγή που αποζητά μονάχα χρηματική αποζημίωση συνήθως ονομάζεται (στα περισσότερα δικαστήρια των ΗΠΑ) καταγγελία. Η εναρκτήριος πρόταση σε αγωγή που αποζητά μη-χρηματική ή "δίκαιη" απόφαση όπως το αίτημα για δικαστική εντολή, χάμπεας κόρπους (προσαγωγή κρατουμένου για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της προσωποκράτησης) ή για την επιμέλεια ενός παιδιού ή την επικύρωση διαθήκης, θα ονομαζόταν "αίτημα".

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ 61.451 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΝ 1.1.2011 ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΗΝ 31.1.2011 ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 1/31.1.2011 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 124/1.2.2011 ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΟΔΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 211/31.1.2011 ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

No comments:

Post a Comment