Friday, February 26, 2010

Κριτική ιστοσελίδων: Dailylit.com


Σύμφωνα με το ίδιο το site, περνάμε πολλές ώρες διαβάζοντας email και λίγες ώρες διαβάζοντας βιβλία. Το Dailylit.com προσφέρει λύση σε αυτούς που θέλουν να τα συνδιάσουν.

Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει απο μια μεγάλη γκάμα βιβλίων και ειδών λογοτεχνίας, το συγκεκριμένο ανάγνωμα που τον ενδιαφέρει και να λαμβάνει ενημερώσεις όταν και όποτε θέλει μέσω email ή RSS Feed. Κάθε βιβλίο χωρίζεται σε πολλά μέρη (installments) και κάθε ένα στέλνεται στον αναγνώστη στα διαστήματα που αυτός επιθυμεί πχ κάθε Σαββατοκύριακο ή κάθε εργάσιμη. συνήθως 700 με 800 λέξεις (στα αγγλικά) που για τον μέσω αναγνώστη σημαίνει περίπου πέντε λεπτά ανάγνωσης. εαν ο αναγνώστης θέλει διότι έχει πολύ χρόνο στην διάθεση του κτλ μπορεί να ζητήσει περισσότερα απο 1 installments κάθε μέρα.

Δεν είναι υποχρεωτικό να εγγραφεί κανεις στο site προκειμένου να διαβάσει ένα βιβλίο, μπορεί άνετα να "πάρει" το feed και χωρίς να γίνει μέλος αλλά εαν εγγραφεί μπορεί να συνδέσει τον λογαριασμό του με το twitter ή facebook και να επικοινωνεί στον κύκλο του τι διαβάζει και πότε (ίσως και να τους προτρέψει να διαβάσουν κι αυτοί). Επίσης μπορεί να δημιουργήσει το προφίλ του όπου θα αναφέρετε τι έχει σκοπό να διαβάσει στο μέλλον κριτικές πάνω στο έργο του κτλ.

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες είναι δωρεάν και μερικά ενδεικτικά είδη λογοτεχνίας είναι:
Τα περισσότερα βιβλία είναι στα αγγλικά αν και υπάρχουν μερικά στα ισπανικά, γαλλικά και γερμανικά. Το δικό μου προφίλ είναι αυτό: Dellaporta @ DailyLit

No comments:

Post a Comment