Tuesday, January 24, 2006

Ice age is back ....

Τι φρίκη και αυτή. Βγήκαν όλοι στα κανάλια και άρχισαν "Θα βρέξει, θα χιονίσει, θα, θα, θα ..." Λές και οι παγετώνες της Σιβηρίας θα κατέβουν για βόλτα στην Γλυφάδα ένα πράγμα. Τρομοκρατήθηκε ο κοσμάκης. Σου λένε "Τόσους μήνες που θα'μαστε αποκλεισμένοι τι θα τρώμε?" Τρέξαν πανικόβλητοι στα super market σαν λιμασμένοι. Εντάξυ δεν λέω, οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές, δεν ήταν για βόλτες αλλά όχι κι έτσι βρε παιδιά. Κι εγώ δεν θα'θελα να βγαίνω κάθε τρεις και λίγο για ψώνια με τέτοιο καιρό αλλά μιλάμε για τρελές καταστάσεις.

Δεν υπήρχε πελάτης στο super market με 2 γεμάτα καρότσια το λιγότερο. Στις "προμήθειες" περιλαμβανόταν νερό, μπαταρίες, γάλα εβαπορέ και κονσέρβες. Ούτε πόλεμος να γινόταν. Εαν ήμασταν σε κάνα βορεινό χωριό, σε καμμία Κοζάνη ή Κομοτηνή να το καταλάβω αλλά εδώ? Στην Γλυφάδα? Που το χιόνι έφτασε τα 30 χιλιοστά με το ζόρι?

Βγήκα κι εγώ σήμερα να δω την θεομηνία. Σιγά τα ωα. Έριξε χιόνι, ναί, δεν λέω. Αλλά ούτε μισό δακτυλάκι δεν έφτανε. Λες να ήταν το δείγμα? Η προειδοποίηση του Θεού για το τι θα επακολουθήσει? Η μόνη παραχώρηση που έκανα εγώ στο κρύο είναι οτι δεν θα πάω στο ταχυδρομία όπως υπολόγιζα. Θα το αφήσω για καμμία άλλη μέρα.

Μεταξύ μας, εγώ θα'θελα να χιονίσει περισσότερο. Να ασπρίσουν τα πάντα για να παίξω χιονοπόλεμο όπως την προηγούμενη φορά. Λες να συμβεί τίποτα τέτοιο και να αποδειχτεί οτι έχουν δίκιο οι παρλιακοί που τρέξαν στα super market? Και να μείνουμε εμείς αποκλεισμένοι? Λες?

No comments:

Post a Comment