Saturday, February 18, 2006

50 απλά πράγματα

Προ ημερών καθάριζα την βιβλιοθήκη μου και βρήκα ένα ξεχασμένο βιβλιαράκι με τίτλο: "50 απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να σώσουν τη γη". Μας το είχαν μοιράσει δωρεάν στο σχολείο το 1990 ή 1991, δεν θυμάμαι ακριβώς. Ήμουν τότε στην εκτη δημοτικού. Το ξεφύλλισα απο περιέργια και για να θυμηθώ τα παλιά. Κατέληξα στο συμπέρασμα οτι είναι κρίμα που η προσπάθεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος ήταν τόσο περιορισμένη. Κανονικά θα έπρεπε να δίνετε κάθε χρόνο στα παιδιά. Είχε μερικές πολύ καλές και απλές ιδέες για την διάσωση του περιβάλλοντος.

Ομολογώ οτι ντράπηκα λιγάκι διότι όπως και πολλοί άλλοι, γκρινιάζω για την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά δεν έχω κάνει τίποτα για να την σταματήσω. Και δεν αναφέρομαι σε ακτιβιστικές πράξεις (να πάω να αλυσοδεθώ σε τίποτα κολόνες της ΔΕΗ ως ένδειξη διαμαρτυρίας) αλλά απλά καθημερινά πράγματα που μπορεί ο καθένας να τα κάνει απλά βαριέται ή δεν τα'χει σκεφτεί.

Θα το διαβάσω πιο επισταμένα και μετά θα παραθέσω μερικές απο τις ιδέες στο μπλόγκ μου. Αρχικά θα γράψω την εισαγωγή και μετά εν καιρώ μερικά απο τα περιεχόμενα. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδάκια οπότε η γλώσσα είναι πολύ απλή, αλλά δεν παυει να είναι ένα αξιόλογο ανάγνωσμα, ακριβώς γι'αυτό. Υπάρχουν ελάχιστα παιδικά βιβλία που να προσπαθούν να αφυπνίσουν την οικολογική συνείδηση των παιδιών.

Η 5η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. Το περιβάλλον στην
πατρίδα μας έχει πολλούς εχθρούς. Σκουπίδια, νέφος, καυσαέρια το βομβαρδίζουν
καθημερικά. Εμείς οι άνθρωποι, κυρίως όσοι ζούμε στις πόλεις, προκαλούμε αυτόν
τον βομβαρδισμό. Με την συμπεριφορά μας, με τον τρόπο που ζούμε. Κόβουμε δέντρα,
ξεριζώνουμε φυτά, μολύνουμε τη θάλασσα, σκοτώνουμε ανήμπορα ζώα. Κάνουμε οτι
μπορούμε για να καταστρέψουμε ο,τι πολύτιμότερο έχουμε: το μοναδικό Ελληνικό
Περιβάλλον.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέλει να σταματήσει την
καταστροφή.

Πως όμως? Οι μεγάλοι έχουν σκοτούρες και προβλήματα,
συνηθισαν σε ένα τρόπο ζωής που βλάπτει το περιβάλλον και, δυστυχώς, δεν
αλλάζουν καθόλου εύκολα τις συνήθειες τους.

Για να καταφέρει κάτι το
Υπουργείο χρειάζεται χιλιάδες συνεργάτες που θα θελήσουν με όλη τους την καρδιά
να βοηθήσουν να σταματήσει το κακό.

Σκέφτηκα λοιπόν, σήμερα που το
περιβάλλον γιορτάζει, να ζητήσω επίσημα την βοήθεια απο τα παιδιά. Διάλεξα εσάς,
τους τελειόφοιτους της έκτης δημοτικού και σας καλώ να γίνετε συνεργάτες μου σε
ένα μεγάλο αγώνα για την σωτηρία του. Σας στέλνω ένα βιβλίο με οδηγίες για το
πως θα οργανώσουμε αυτή την προσπάθεια. Διαβάστε το, μιλήστε γι'αυτα που γράφει
με τα αδέρφια και τους φίλους σας, δημιουργήστε μια μεγάλη ομάδα και προσπαθήστε
όλοι μαζί να ακλολουθήσετε πιστά τις οδηγίες και, το πιο δύσκολο, να πείσετε και
τους μεγάλους να τις ακολουθήσουν.

Σας ευχαριστώ και περιμένω νέα σας.


Υπουργός Περιβάλλοντος.


Λίγο γλυκανάλατο αλλά το νόημα του είναι πολύ ουσιαστικό.

Friday, February 17, 2006

Τι πρέπει και τι δεν πρεπει να κάνετε σε περίπτωση σεισμού

1) Μην αρχίσετε να τρέχετε πανικόβλητοι από το ένα γραφείο στο άλλο
φωνάζοντας, όλοι το ξέρουν ότι γίνεται σεισμός.

2) Σταθείτε κάτω από τραπέζια ή γραφεία. Βάλτε μια σφυρίχτρα στο στόμα και αλειφτείτε με τζατζίκι έτσι ώστε να σας βρουν τα σκυλιά της ΕΜΑΚ.

3) Σε περίπτωση που σας έχει έρθει το μόνιτορ καπέλο, μείνετε εκεί που
είστε διότι μπορεί να προκαλέσετε πανικό στους γύρω σας νομίζοντας ότι
είστε εξωγήινος.

4) Αν σας έρθει η κυρα-Κατίνα από το πουθενά, μην πανικοβληθείτε, μάλλον
συγύριζε στην ταράτσα.

5) Μην παίρνετε τηλέφωνο στο κινητό σας τσάμπα!!! Έτσι κι αλλιώς και το
σταθερό την ώρα του σεισμού είναι κινητό.

6) Προς θεού, μην αρχίσετε και κλέβετε μνήμες, οθόνες, ποντίκια κτλ.
εκμεταλλευόμενοι το γεγονός.

7) Μην πάτε να κατέβετε με το ασανσέρ είναι άσκοπο, θα κατέβετε μαζί με
τον όροφο.

8) Αν βρίσκεστε έξω την ώρα του σεισμού μείνετε έξω, αν βρίσκεστε μέσα
μείνετε μέσα. Αν προβληματίζεστε για το αν ήσασταν έξω ή μέσα μάλλον έγινε
της κακομοίρας!!!!!!

9) Μην αρχίσετε τα τηλέφωνα στον Βαρώτσο. Δεν απαντάει ο αλήτης!!!!!

10) Μην τρέχετε προς την έξοδο κινδύνου, δεν υπάρχει τέτοια έξοδος.



Aπό το φόρουμ του ΑΝΤ1 - Μέλος: Χελωνίτσα.

Monday, February 13, 2006

Μια αγκαλιά για το arGOODaki

Φέτος, όπως και κάθε Χριστούγεννα, τα GOODY's φρόντισαν με τις πωλήσεις των αναμνηστικών τους να παρέχουν ανθρωπιστικό έργο. Στα πλαίσια της προσπάθειας τους κυκλοφόρησαν ένα CD τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο ίδρυμα "Μαζί με το παιδί".

17 καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν για τα παιδιά: Οι Βανέσσα Αδαμοπούλου, Αποστολία Ζώη, Σταύρος Κωνσταντίνου, Μάρω Λύτρα, Ειρήνη Μερκούρη, Γιάννης Μπέκας, Σαρμπέλ, Γιώργος Χρήστου, και Χρύσπα και οι Ειρήνη Δούκα (C:Real), Ευρυδίκη, Δημήτρης Κοργιαλάς, Ησαΐας Ματιάμπα, Νίκος Μίχας, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Ελένη Πέτα και Γρηγόρης Πετράκος ενώνουν τη φωνή τους και τραγουδούν για τα παιδιά σε ανάγκη.

Παραθέτω το σχετικό βίντεοκλίπ

Sunday, February 12, 2006

Μιχάλης Εμιρλής

Τώρα τελευταία στον ALTER διαφημίζεται συνέχεια ο δίσκος ενός τυπά που ονομάζεται Μιχάλης Εμιρλής. Συγκεκριμένα το τραγούδι "Η πίπα της ειρήνης" ακούγεται συνέχεια απο το ραδιόφωνο. Παραθέτω τους στίχους (έχουν πολύ πλάκα):

Η πίπα της ειρήνης

Όπως μαλώνουνε ο σκύλος και η γάτα,
έτσι και εμείς μαζί δεν κάνουμε χωριό
και την πληρώνουνε τα βάζα και τα πιάτα
παν τα σερβίτσια και όλο το νοικοκυριό.

Σταμάτα να γκρινιάζεις να χαρείς
να μου πετάς συσκευασίες μαργαρίνης
έλα να ανάψουμε την πίπα της ειρήνης,
κι ό,τι σου λέω
πάψε να παρεξηγείς.

Εγώ που κάνω κάθε μέρα τον χαμάλη
να είσαι στην τρίχα έξω να κυκλοφορείς,
μου λες πως έιμαι αχαίρευτο ρεμάλι,
μου λες πως είμαι ταπεινής καταγωγής.
Τότε φορτώνω μου ανάβουν τα λαμπάκια
χάνω τον έλεγχο και γίνομαι θηρίο
φοβάμαι θα σε στείλω εγώ στα θυμαράκια
και ο δικαστής εμένα στο ψυχιατρείο.

Σταμάτα να γκρινιάζεις να χαρείς
να μου πετάς συσκευασίες μαργαρίνης
έλα να ανάψουμε την πίπα της ειρήνης,
κι ό,τι σου λέω
πάψε να παρεξηγείς.


Άκουσα όλο το CD. Είναι ένα μείγμα Μιχάλη Χατζηγιάννη με Ημισκούμπρια. Δεν απευθύνεται στους ψευτοκουλτουριάριδες οπότε εαν ανήκετε στους ποιοτικούς μην κάνετε τον κόπο να ασχοληθείται. Διαφορετικά είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Tuesday, February 07, 2006

Ζητείται επειγόντως κτηνίατρος

Σήμερα το ψιψίνι μου δεν ήταν καλά. Αντί να φάι το πρωϊ την καινούρια κονσέρβα που της άνοιξα με κοιτούσε μα κάτι μάτια λυπημένα και παραπονιόταν. Επιπλέον δεν ήταν ο συνηθισμένος παιχνιδιάρικος εαυτός του. Αντί να χοροπηδάει σε όλο το σπίτι όπως κάνει κάθε μέρα, σερνόταν απο δωμάτιο σε δωμάτιο και ήθελε αγκαλιά.

Το γατί μου είναι πολύ του κυνηγητού και του κρυφτού. Όλη μέρα τρέχει μες το σπίτι και η συμπεριφορά της με παραξένεψε. Αναρωτιόμουν τι να φταίει. Μήπως δεν της αρέσει η κονσέρβα? (3 διαφορετικές της άνοιξα αλλά τίποτα). Μήπως θέλει να βγεί στο μπαλκόνι? Συνήθως όμως τότε πάει στην μπαλκονόπορτα και προσπαθεί να την ανοίξει μόνη της οπότε καταλαβαίνουμε τι θέλει. "Βρε καλό μου βρε χρυσό μου τι έχεις?" Τίποτα το γατί. Να νιαουρίζει λυπημένο και να περιφέρεται παραπατώντας στο σπίτι.

Και πάνω που το ψάχναμε - η μάνα μου κι εγώ - εξαπολύει την πρώτη ρουκέτα. Μου λέει (η μάνα μου όχι η γάτα) "Να δεις που βρήκε και έφαγε τίποτα σκουλήκια απο τις γλάστρες και την πείραξαν στο στομάχι". Μάλλον κάνει λάθος όμως διότι απο το πρωϊ δεν έχει ηρεμίσει το ζωντανό. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ξερνάει.

Και τα κάνει όλα χάλια. Μάζεψα με ένα πανί τον γατοεμετό απο το μωσαϊκό αλλά την μοκέτα πως να την καθαρίσω? Επιστράτευσα λοιπόν το βαρύ πυροβολικό (σωστά το μαντέψατε, την μάνα μου) και τα καθάρισε αυτή. Και συν τοις άλλοις να προσπαθώ να κρύψω τους λεκέδες απο τον σιχασιάρη τον πατέρα μου που έτσι και τους δει θα το φουντάρει πουθενά το ζωντανό.

Τι χαρά, τι ευτυχία να είναι κανείς άνεργος και να ζει με τους γονείς του όμως. Το τι εμπειρίες έχω συλλέξει δεν λέγεται. Πρέπει να τις αξιοποιήσω με κάποιο τρόπο. Στην επόμενη συνέντευξη θα πω ότι είμαι πολύ δημιουργική και ξέρω να λειτουργώ υπο πίεση.

Και ο κτηνίατρος δεν απαντάει. Έχει τηλεφωνητή. Μάλλον είδε τον καιρό και σκέφτηκε "που να τρέχω τώρα". Αρε κατακαημένε Λάζαρε (= έτσι λένε το γατί μου) τι σου'μελε να πάθεις.

Sunday, February 05, 2006

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σε προηγούμενο post έκανα λόγο για την ανεργία μου και κατόπιν απαιτήσεως του κοινού δημοσιεύω και το βιογραφικό μου, ηδού:



Οι οικονομικές μου απαιτήσεις είναι ο βασικός μισθός. Θα ήθελα μια θέση μόνιμη και οκτάωρη χωρίς διακεκομένο ωράριο. Και να υπάρχει συγκοινωνία διότι δεν έχω δικό μου αυτοκίνητο. Δεν νομίζω οτι είμαι υπερβολική. Έχω στείλει το βιογραφικό σε εκατοντάδες άγγελίες απο την Χρυσή Ευκαιρία αλλά τίποτα.

Στις περισσότερες ζητούσαν άτομα για τηλεφωνική προώθηση προϊόντων. Δυστυχώς εγώ δεν κάνω γι'αυτή τη δουλειά. Δεν είναι οτι το θεωρώ υποτιμητικό, απλά δεν έχω το απαραίτητο ταλέντο. Δεν θα μπορούσα να πουλήσω ούτε σωσίβιο σε άτομο που πνίγεται. Το ξέρω γιατί έχω προσπαθήσει. Σε διάρκεια 21 ημερών κατάφερα να πουλήσω εν συνόλο 0 συναγερμούς στην εταιρία Alarco. Περιτό να σας πω οτι με απολύσανε.

Έπειτα δοκίμασα την τύχη μου στην Eurobank, προσπαθώντας να πουλήσω πιστωτικές κάρτες. Ήμουνα μια απο αυτές τις ενοχλητικές τηλεφωνήτριες που καλούσαν σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και άρχιζαν το γνωστό: "Σας έχουμε προεγκρίνει 2 κάρτες κτλ κτλ". Ούτε κι εκεί τα κατάφερα. Αυτή τη φορά δεν περίμενα να με απολύσουνε. Το θεώρησα πιο έντιμο να αποχωρίσω απο μόνη μου, ύστερα απο ένα μήνα.

Πρόσφατα εργάστηκα στο τμήμα αμπαλάζ του Hondos Center για την περίοδο των γιορτών. Οι υπάρχοντες υπάλληλοι δεν έφταναν για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση και τις παραπάνω ώρες του εορταστικού ωραρίου, αλλά ήταν μια προσωρινή θέση.

Έστειλα το βιογραφικό και σε αρκετά γραφεία ευρέσεως εργασίας όπως η Adecco και σε μεγάλες εταιρίες που δέχονται βιογραφικό πάντοτε αλλά τίποτα. Επίσης ύστερα απο πολύ ώριμη σκέψη αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου και ως πωλήτρια σε κατάστημα.

Άρχικά ήθελα οπωσδήποτε να εργαστώ ως βοηθός λογιστή για να αξιοποιήσω το πτυχίο μου. Το πρόβλημα με την συγκεκριμένη ειδικότητα είναι οτι κάθε κατάστημα ή μικρή βιοτεχνία, απασχολεί έναν μόνιμο βοηθό λογιστή που κάνει όλη την δουλειά και έναν κανονικό λογιστή που παιρνάει απο την εταιρεία κάθε 2 μήνες και βάζει μια υπογραφή. Δυστυχώς εγώ δεν είμαι αρκετά έμπειρη για να το κάνω αυτό. Τα περισσότερα επαγγέλματα τα μαθαίνεις μέσω της "τριβής" με το αντικείμενο και οι μεγαλύτεροι δάσκαλοί σου είναι οι προϊστάμενοί / συνάδελφοί σου. Αυτά που μαθαίνεις στα χαρτιά απο τα βιβλία είναι μονάχα μια αφετηρία. Το καταλαβαίνω αυτό όπως το καταλαβαίνουν και οι υποψήφιοι εργοδότες.

Οπότε επέκτεινα τους ορίζοντές μου, αρχικά σε "υπαλλήλους γραφείου" και τώρα έχω φτάσει στο σημείο να ψάχνω να βρω μια θέση οποιαδήποτε και οπουδήποτε. Αυτό μπορεί να ακούγετε αρνητικό, οτι δηλαδή είμαι ηττοπαθείς ή οτι δεν έχω φιλοδοξίες ή στόχους, όμως όταν σου έχουν πει "όχι" τόσες πολλές φορές και είσαι άνεργος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου ψαλλιδίζονται. Όπως επίσης και η αυτοπεποίθησή σου και τα όνειρά σου.

Στις προηγούμενες προσπάθειες δεν είχα κανένα πρόβλημα με το "περιβάλον" δηλαδή με τους συναδέλφους και προϊστάμενους. Εξάλου δεν έχω και τίποτα ιδιαίτερες παραξενιές ή προτιμήσεις και δεν είχαν και αυτοί πρόβλημα μαζί μου. Το θέμα είναι οτι δεν έχω αρκετή προυπηρεσία. Πως θα αποκτήσω όμως εαν κανένας δεν μου δίνει την ευκαιρία να κάνω την αρχή?

Update: Το βιογραφικό μου σήμερα 03 Sep 2020



Sudoku

Φίλοι του Sudoku ενωθείτε και μην ξοδευεστε. Στο site WebSudoku.com υπάρχουν χιλιάδες puzzles που μπορείται να λύσετε δωρεάν ή να τα τυπώσετε και να τα μοιράσετε σε φίλους και γνωστούς sudokikous!

Τέρμα πια οι επισκέψεις στα περίπτερα! Με μερικά κλίκ μπορείται να κατεβάσετε όσα puzzles θέλετε! Έλυσα κι εγώ ένα απο τα εύκολα. Μου πήρε 24 λεπτά. Κάτι μου λέει όμως πως θα ξαναεπισκευτώ το site.

Η ιστορία του Sudoku (στα αγγλικά)

The puzzle seems to have first been published in New York in the late 1970s by the specialist puzzle publisher Dell in its magazine Math Puzzles and Logic Problems, under the title Number Place. The person who designed the puzzle and composed the first of its kind is not recorded, but it was probably Walter Mackey, one of Dell's puzzle constructors.

The puzzle was introduced in Japan by Nikoli in the paper Monthly Nikolist in April 1984 as "Suji wa dokushin ni kagir which can be translated as "the numbers must be single" or "the numbers must occur only once" (literally means "single; celibate; unmarried"). The puzzle was named by Kaji Maki, the president of Nikoli. At a later date, the name was abbreviated to Sudoku (pronounced sue-do-koo; su = number, doku = single); it is a common practice in Japanese to take only the first kanji of compound words to form a shorter version. In 1986, Nikoli introduced two innovations which guaranteed the popularity of the puzzle: the number of givens was restricted to no more than 30 and puzzles became "symmetrical" (meaning the givens were distributed in rotationally symmetric cells). It is now published in mainstream Japanese periodicals, such as the Asahi Shimbun. Nikoli still holds the trademark for the name Sudoku; other publications (at least in Japan) use other names.

In 1997, retired Hong Kong judge Wayne Gould, 59, a New Zealander, was enticed by seeing a partly completed puzzle in a Japanese bookshop. He went on to develop a computer program that spontaneously produces puzzles; this took over six years. He promoted the puzzle to The Times in Britain, which launched it on 12 November 2004. Three days later The Daily Mail began to publish the puzzle under the name "Codenumber". Nationwide News Pty Ltd began publishing the puzzle in The Daily Telegraph on 20th May 2005; five puzzles with solutions were printed that day. The puzzles by Pappocom, Wayne Gould's software house, have been printed daily ever since. The immense popularity of Sudoku in British newspapers and internationally has led to it being dubbed in the world media in 2005 variously as "the Rubik's cube of the 21st century" or the "fastest growing puzzle in the world".

Bringing the process full-circle, Kappa reprints Nikoli Sudoku in GAMES Magazine under the name Squared Away; the New York Post is now also publishing the puzzle. It is also often included in puzzle anthologies, such as The Giant 1001 Puzzle Book (under the title Nine Numbers).

Curiously, Dell, the apparent inventors of the puzzle, have made no attempts to cash in on this phenomenon, or even release a public statement about it.

Taken from http://en.wikipedia.org/wiki/Sudoku


Πολύς λόγος γίνεται για το δημοφιλές puzzle τώρα τελευταία είπα λοιπόν να το ψάξω κι εγώ λίγο να δω προς τι τόσος ντόρος.

Καλό λύσιμο!!!

Friday, February 03, 2006

Υποκλοπές

Τι ακούω σήμερα!!! Υποκλέπτουν λέει τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και άλλων σημαντικών παραγόντων.

Τι μας λες??? Συμβαίνουν και τέτοια εν έτη 2006???

Όποιος το θεωρεί αυτό νέο είναι πάρα πολύ αφελής. Απο αρχαιοτάτων χρόνων, υπήρχε το επάγγελμα "κατάσκοπος". Τα μέσα ήταν διαφορετικά τότε αλλα ο σκοπός ίδιος. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τι νομίζατε δηλαδή? Πως ο τελευταίος κατάσκοπος ήταν η υπολοχαγός Νατάσσα? (η Βουγιουκλάκη όχι η Παζαϊτη).

Απλός τώρα τελευταία έχουμε παραηρεμήσει. Είμαστε και της φιλοσοφίας "Ποιός να ασχοληθεί μαζί μας τώρα?" και "Τι έχουμε εμείς να κρύψουμε?" και κοιμόμαστε ομαδικός τον ύπνο του δικαίου.

Πραγματική είδηση θα ήταν να βρεθούν οι γνωστοί - άγνωστοι που είναι υπευθυνοι για όλα αυτά. Που όμως ως γνωστών δεν εμφανίζονται ποτέ. Αλλιώς δεν θα ήταν κατάσκοποι. Τζερτζελέδες θα ήταν και θα τους παίρναμε με τις λεμονόκουπες στο δρόμο.