Friday, October 13, 2006

Κριτική Ιστοσελίδων: eSnips

Σε προηγούμενο Post ανέφερα μερικά sites (RapidShare etc) που προσφέρουν την δυνατότητα νε μεταφέρεις κανείς μεγάλα αρχεία. Όταν ολοκληρωθεί το upload ο χρήστης παραλαμβάνει ένα download link που μπορεί να το δημοσιεύσει μέσω email, στο blog ή σε κάποιο forum. Το πρόβλημα με όλες αυτές τις δωρεάν υπηρεσίες είναι οτι μετά απο ένα ορισμένο χρονικό διάστημα "αχρηστίας" (inactivity) τα αρχεία διάγράφονται. Οπότε πρέπει να αρχίσεις κανείς τις "εκκαθαρίσεις πεθαμένων συνδέσμων" (πω πω τι γράφω πάλι σήμερα ...) και ξάνά μανα upload. Μέχρι που ήρθε το eSnips και τα άλλαξε όλα αυτά.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και το site προσφέρει 1 Gigabyte χώρο για να τον διαθέσει ο χρήστης όπως θέλει. Μπορεί να ανεβάσει φωτογραφίες, βιντεάκια, mp3' s τα πάντα. Ο μοναδικός περιορισμός είναι οτι δεν επιτρέπονται αρχεία μεγαλύτερα των 10 ΜΒς όμως και αυτός ο περιορισμός άρετε εαν κατεβάσει και εγκαταστήσει ο χρήστης την ειδική γραμμή εργαλείων του Site (είναι δωρεάν). Ωστόσο ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει όσους φακέλους θέλει.

Έπειτα ο χρήστης καλείται να διαλέξει με ποιούς θα μοιραστεί τα αρχεία του:

Με τον εαυτό του (μπορεί να τα κατεβάσει μόνο αυτός απο οποιονδήποτε υπολογιστή εφόσον κάνει log in)

Με μια ομάδα ανθρώπων: Στέλνει email με ειδική πρόσκληση που μπορεί να "προσκαλέσει" συγκεκριμένους ανθρώπους να μοιραστούν τα αρχεία του. Αυτοί με την σειρά τους μπορούν να προσθέσουν και δικά τους αρχεία στους υπάρχοντες φακέλους κτλ.

Με όλο τον κόσμο: Ο φάκελος θα έχει την μορφή: http://www.esnips.com/web/OriginalVideoclips όπου OriginalVideoclips βάλτε το όνομα του φακέλου.

Τέλος το site παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας Widget δηλ. ενός μικρού εικονιδίου που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα blog ή ιστοσελίδα αντί για ένα απλό link:
Widget μπορούν να δημιουργηθούν και για συγκεκριμένα αρχεία (και όχι μόνο για φακέλους) και όχι μόνο για τα αρχεία που έχει ανεβάσει ο χρήστης αλλά για όλα τα δημόσια αρχεία.

Το site υποστηρίζει την δυνατότητα δημιουργίας καταλόγου "αγαπημένων" αρχείων (όχι μόνο δικών του αλλά και άλλων δημόσιων) ή φακέλων όπου μπορεί να ανατρέχει ο χρήστης.

Τέλος ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο προφίλ με πληροφορίες για τον εαυτό του και τα αρχεία που θέλει να μοιραστεί.

Σεγενικές γραμμές προσφέρει το eSnips πάρα πολλές λύσεις και με τον χώρο που διαθέτει δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να μοιραστεί ολόκληρη την μουσική του συλλογή ... Γενικά είναι ένα site που αξίζει κανείς να επισκευτεί απλά και μόνο για να "ψάξει" ενδιαφέροντα αρχεία απο τους δημόσιους φακέλους (δεν χρειάζετε να είσαι μέλος του eSnips για να το κάνεις αυτό).

3 comments:

 1. Κατερίνα Δίπλα ΜαλάμουOctober 13, 2006

  Πολύ ωραία η υπηρεσία αγαπητή Μαρία Δελλαπόρτα, αλλά να σε ρωτήσω, γιατί λινκμπλογκάρεις συνέχεια τον εαυτό σου; Φοβάσαι μην χάσεις τα ποστ σου στον ωκεανό του Μόνιτορ;

  Ξέρεις, πρέπει να δημιουργηθεί μια ανάλογη ιντερνετική υπηρεσία για αμνήμονες τύπους, που σου υπενθυμίζει τα ποστ σε περίπτωση που δεν θυμάσαι τη διεύθυνση του μπλογκ σου.

  Θα είναι επίσης χρήσιμη και για άλλους αμνήμονες χρήστες: αυτοί που δεν θυμούνται ούτε εσένα.

  ReplyDelete
 2. Κατερίνα Δίπλα ΜαλάμουOctober 13, 2006

  Πριν μισή ώρα:

  Blog Name Team Members
  View this Blog Περικλής Στεργιανούδης
  View this Blog Ευριδίκη
  View this Blog Ημερολόγιο Καταστρώματος
  View this Blog Σάκης Ρουβάς 2006
  _________________________________
  Τώρα:

  Blogs
  Blog Name Team Members
  View this Blog Ευριδίκη
  View this Blog Ημερολόγιο Καταστρώματος
  _________________________________

  Τι νομίζεις βρε κουτό ότι κάνεις; Ντροπή είναι να καυλώνεις με τον Ρουβά; Εδώ άλλοι την βρίσκουν με τον Φλωρινιώτη...

  τς τς τς τς τς τς τς...

  ReplyDelete
 3. Αλέξανδρος ΖήβαςFebruary 29, 2008

  Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
  Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
  URL : www.siopi.gr
  Γεια.....

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...